MAINOS

Tutkimus: kun asuminen kallistuu, talojen kunnossapito kärsii

Talo

Uudessa Asumismenot-tutkimuksessa selvitettiin asumiskulujen osuutta kotitalouksien käytettävissä olevista tuloista. Kustannusten nousu jopa estää pientalojen korjausrakentamis- ja energiatehokkuusinvestointeja. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Asumiskustannusten nousu on ollut huikeaa, omakotitaloissa keskimäärin 4,4 prosenttia vuodessa. Asumisen kallistuminen supistaa käytettävien tulojen määrää ja siten kotitalouksien kulutusta. Tämä hidastaa ja jopa estää pientalojen korjausrakentamis- ja energiatehokkuusinvestointeja.

Pitäisikö kiinteistö- ja energiaveron kiristyksistä luopua ja kotitalousvähennys palauttaa entiselle tasolleen?

Asumismenot-tutkimuksen toisen tilaajan, Suomen Omakotiliiton mielestä kiinteistö- ja energiaveron kiristyksistä on luovuttava ja kotitalousvähennys palautettava entiselle tasolleen. Kiinteistöverotus on jo nyt kireää ja kiinteistöveroja ollaan edelleen kiristämässä kiinteistöjen arvostusperusteiden nostamisella.

Kotitalousvähennyksen kansantaloudellinen merkitys on ollut suuri pientalojen remonteissa, korjausvelan poistamisessa, rakennusalan työllisyyden edistämisessä ja harmaan talouden torjunnassa.

Lue lisää www.omakotiliitto.fi

 

Tutkimuksen toteutti Kiinteistöliiton ja Omakotiliiton tilauksesta Pellervon taloustutkimus PTT.

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

asumiskustannukset kiinteistövero korjausrakentaminen