Talon huoltokirjan ylläpito kannattaa – Työnallen taloremontti

Talo

Taloa ei yleensä huolleta säännöllisesti, kuten autoa. Tai sitten siitä ei ainakaan pidetä kirjaa. Minulla talon huoltokirja, mutta unohdan täyttää sitä. Tuntuu hassulta kirjoittaa, että vesirännit puhdistettu syksyllä 2013. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Sirpakkaa syyskuuta seilorit. Työnalle jäi tänään hoitovapaalle ja aikoo olla kotona vuoden loppuun asti. Pitkäaikaiset ja kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että jos on lapsien kanssa kotona ja yrittää tehdä, oikeastaan mitään muuta kuin olla läsnä lapsille, niin siitä ei tule ns. hevon videotakaan. Sehän tarkoittaa sitä, että mitään massiivisia remontteja ja sitä kautta päivityksiä ei ole ihan heti tiedossa.

Mutta vielä on rutkasti päivitettävää tehdyistä remonteista sekä tietysti omakotitalon hoito ja huoltoasiaan.

Talon huoltoa ei sovi unohtaa

Melko lailla jännää on sellainen fakta, että ihmiset huoltavat ja vakuuttavat autoaan suunnilleen paremmin kuin mitään muuta. Ei tarvitse kuin mennä ostamaan vuoden 82 Ford Escorttia, joka on ajettu 382 000 kilometriä + mittarin ruuvaukset, niin jo ollaan tivaamassa huoltokirjaa. ”Jaaha, ei oo merkkihuollossa käyty” Tai ”jäi sitten toi 320 000 huolto väliin vai”?

Taloa sen sijaan ei kovin kummemmin huolleta tai sitten siitä ei ainakaan pidetä kirjaa. Itselleni toimii muuten tämä blogi jonkinasteisena huoltopäiväkirjana. No, on minulla huoltokirjakin, mutta toisinaan unohdan sitä täyttää.

Se tuntuu nimittäin hassulta ensi alkuun kirjoittaa vaikka siitä että vesirännit puhdistettu syksyllä 2012 tai wc istuin vaihdettu keväällä 2013, sillä muistat tuon aivan hyvin vielä ensi vuonna ja sitä seuraavana vuonna. Ja vielä ehkä viiden vuodenkin kuluttua, mutta muistatko sitten 25 vuoden kuluttua? Nimittäin tämän asunnon oston yhteydessä kysyin salaojituksesta vanhoilta omistajilta. Melko hataraa muistikuvaa oli. Toisen mielestä oli ja toisen mielestä ei.

Talon huoltokirjan ylläpito on pitkän tähtäimen puuhaa

Huoltokirjasta se työnalle katsoo tällaiset asiat tulevaisuudessa. Tai viimeistään lapset katsovat sitten. kun ovat laittamassa residenssiämme lihoiksi ja myyvät sen pilkkahinnalla jollekin tulevaisuuden työnallelle joka arvatenkin alkaa pitää aivan samanlaista blogia.

Talonumero seinään

Sain viimein myös talonumeron rst-versioina ja ruuvasin ne kiinni saman tien. Kyllä nyt silmä lepää ja talokin löytyy paremmin kun on numero hyvin näkyvissä.

Nyt työnalle vie akustisen kitaran huoltoon, jonka mielitietty pisti säpäleiksi männä viikolla ja samalla käyn ostamassa ränninpuhdistajan. Se tulee naapurin kanssa yhteiskäyttöön ja hintakaan ei ole paha: 15 euroa.

Vesiränneistä kannattaa muuten pitää huolta ettei käy näin

Työnalle pitää nykyisin vesiränneistä huolta

 

RemonttinalleTyönalle (työn alle) on 3 lapsen isä ja innokas remontoija, rakentaja ja hermojen menettäjä, joka pitää balalaikka-musiikista.

Projektia voi seurata myös Työnallen blogista osoitteessa suurtapintaremonttia.blogspot.fi

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

rännit sadevesikourut talon huoltokirja vesikourut


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: