Seminaari herätti mielenkiinnon kun puhujalistalta löytyi mm. Ministeri Mauri Pekkarinen. Jokohan meille tulisi mahdollisuus päästä keskustelemaan valtiovallan edustajan kanssa energiataloudellisesta rakentamisesta ja tietysti siitä miten me viedään energiansäästö ”vähän” tämän päivän standardeja pidemmällä. Odotamme innolla osallistumista seminaariin, vaikkakin pahoin pelkäämme, että Maurilla on tietysti kiire, jos kuitenkin hetken pääsisimme kertomaan projektistamme.

No seminaarissa käytiin ja esitykset vaihtelivat todella mielenkiintoisesta, aina meille ei niin mielenkiintoiseen. Ja niin kuin arvelimme, ministeri kävi pitämässä puheensa ja lähti pois. Seminaarista jäi kumminkin hyvä fiilis, päästiin taas juttelemaan asiantuntijoiden kanssa ja esittäytymään, vaikkakin osa taisi jo tietää meistä. ATY:n varapuheenjohtajan kanssa päästiin kunnolla juttelemaan ja hyvin oli samanlaisia ajatuksia rakentamisesta ja myös miten tekniikkaa voi käyttää aktiivisena energian säästön välineenä. Odotamme kuulevamme hänestä lisää. Ajattelimme laittaa kyllä myös Pekkariselle viestiä, katsotaan vastaako…

Haimme raksalle Geberitin WC-asennusjärjestelmän. ko. asennusjärjestelmä mahdollistaa aivan loistavan ”toiminnon”, tästäkin lisää kun homma etenee ja varsinkin, jos se onnistuu .

Päänvaivaa on aiheuttanut myös tulevat 2ks. ontelolaattojen reunavalut. Varsinkin kun pesuhuoneeseen on ajateltu sijoittaa viemärit ihan seinän viereen. Eiköhän sekin saada ratkaistua.

Perustettiin Facebookiin ryhmä ”passiivitalo”, kaikille aihealueesta kiinnostuneille.

Lisäksi Ministerille laitettiin sähköpostia.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.