Rakennuslupien kuutiomäärä väheni lähes 4 prosenttia heinäkuussa

Talo

Vuoden 2011 heinäkuussa rakennuslupia myönnettiin yhteensä noin 1,8 miljoonalle kuutiometrille, mikä on 3,8 prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen Rakennus- ja asuntotuotantotilaston ennakkotiedoista.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Julkisille palvelurakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä väheni heinäkuussa lähes 71 prosenttia. Teollisuus- ja varastorakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä laski 3 prosenttia. Lupakuutiomäärä muulle kuin asuinrakentamiselle laski 11,4 prosenttia vuoden 2010 heinäkuusta.

Asuinrakennusten lupakuutiomäärä kasvoi 10 prosenttia vuoden takaisesta. Rivi- ja ketjutaloille myönnettyjen lupakuutioiden määrä kasvoi lähes 28 prosenttia ja asuinkerrostalojen lupakuutiomäärä runsaat 32 prosenttia. Erillisille pientaloille myönnettyjen lupakuutioiden määrä laski 0,4 prosenttia.

Liike- ja toimistorakennuksille myönnettyjen lupakuutioiden määrä kasvoi heinäkuussa reilut 13 prosenttia.

Vuoden 2011 heinäkuussa myönnettiin rakennuslupa 1613 asunnolle, mikä on 5 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Asuinkerrostaloihin rakennettavien asuntojen lupamäärä kasvoi lähes 11 prosenttia ja rivi- ja ketjutalojen lupamäärä reilut 5 prosenttia.

Uudisrakentamisen volyymi kasvoi yli 3 prosenttia heinäkuussa

Heinäkuussa 2011 käynnissä olevan rakennustuotannon kiinteähintainen arvo eli volyymi kasvoi 3,4 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. Asuinrakentamisen volyymi lisääntyi 7,4 prosenttia vuotta aiemmasta.

Asuinrakentamisessa asuinkerrostalojen rakentamisen volyymi jatkoi kasvuaan. Myös rivi- ja ketjutalojen volyymi kasvoi hieman. Asuinkerrostalojen rakentamisen volyymi kasvoi heinäkuussa 26 ja rivi- ja ketjutalojen 2,9 prosenttia. Erillisten pientalojen rakentamisen volyymi pysyi vuoden 2010 heinäkuun tasolla.

Teollisuus- ja varastorakentamisen volyymi lisääntyi eniten, 21,9 prosenttia vuotta aiemmasta. Teollisuusrakentamisen volyymi kasvoi 23,4 ja varastorakentamisen volyymi 18,8 prosenttia vuoden 2010 heinäkuusta.

Julkisten palvelurakennusten volyymi väheni heinäkuussa 12,5 prosenttia, liike- ja toimistorakennusten 4,9 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 0,2 prosenttia.
Uudisrakentamisen volyymi-indeksi 2005=100, trendi

Uudisrakentamisen volyymi-indeksi 2005=100, trendi. Kuvassa *-merkityt tiedot ovat ennakkotietoja.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

omakotitalon rakennus omakotitalon rakentaminen rakennuslupa rakennuslupia rakennusluvat rakentaminen talon rakennus talon rakentaminen


Kysy asiantuntijalta


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: