Unelmakoti merenrantaan!
Jo useamman vuoden ajan olemme odottaneet, että Vaasasta löytyisi tontti, jossa yhdistyisi sekä meren että keskustan läheisyys. Kävelylenkeillä Suvilahdessa olimme usein ihailleet merellistä tunnelmaa. Kun kuulimme, että sinne kaavailtiin asuntomessuja ja ylipäänsä tontteja, oli heti selvää, että tavoittelisimme tonttia juuri sieltä.
Kiinnostuimme tiheämmin rakennettavista tonteista, mutta petyimme kun alueelle olikin tulossa asunto-osakeyhtiöitä eikä yksittäisiä pieniä tontteja. Ilmaisimme asuntomessuorganisaatiolle, millaista taloa olimme alueelle kaavailleet ja hiljalleen päädyimme siihen, että aloimme etsiä kuutta perhettä tuleviksi osakkaiksi asunto-osakeyhtiöön.

Etsimme osakkaita, joiden toiveet talosta olisivat omien toiveidemme kanssa mahdollisimman yhteneväiset ja joiden kanssa voisi yhteistyötä tehdä. Tarkoituksena oli järjestää talotehtaille pienelle tontille sopivan talon suunnittelu- ja toteutuskilpailu. Kilpailu ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta, joten päätimme palkata arkkitehdin ja piirrättää jokaiselle perheelle omanlaiset kodit.

Koko projekti oli meille ja muillekin osakkaille uutta. Taloyhtiö oli perustettava, valvoja palkattava, vakuutukset, pankki ja kaikki tulevat hankinnat tuotteista palveluihin kilpailutettava. Alkuun jaoimme tehtäviä tasaisesti joka perheelle ja tapasimme viikoittain, mutta hiljalleen Mika ryhtyi taloyhtiön puheenjohtajana pyörittämään suurinta osaa taloyhtiön kilpailutuksesta ja organisoinnista.

Prosessi alkoi vuosi ennen varsinaista rakentamista, ja yli puoli vuotta ennen varsinaista rakentamista tehtiin porukalla tosissaan työtä talojen eteen. Itse jättäydyin muusta organisoinnista suurimmaksi osaksi sivummalle ja keskityin lapsen hoitoon ja vauvan odotukseen. Kuitenkin kaikki mitä taloon on suunniteltu, on ollut meidän perheen sisällä minun vastuullani.

Kaiken sen ”näkymättömän” työn jälkeen tontilla alkoi vihdoin tapahtua. Kaupungin puolesta maamassat oli vaihdettu ja tontit luovutettiin meille. Samoihin aikoihin meille syntyi vauva, pikkuinen poika!