Tervamaalilla ihana tuoksu saunarakennukseen
Blombergien kulahtanut saunarakennus kaipasi pintaansa kipeästi uutta maalia. Maalivalinta syntyi sattumalta.
TEKSTI ANNE KORHONEN
KUVA MARIA BLOMBERG
<!–<img class=”KleoImg” src=”/Archive/suomela.fi/kleoimg/10664.jpg” mce_src=”/Archive/suomela.fi/kleoimg/10664.jpg” border=”0″ alt=”–>” hspace=”5″ vspace=”5″ width=”450″ height=”310″ align=”default” />
Maria kuuli tuttavaltaan luonnonmukaisesta Puijon Tervan tervamaalista, jota tämä oli käyttänyt omissa projekteissaan. Pariskuntaa miellytti ajatus siitä, että maalissa oli käytetty luonnon omia raaka-aineita. Päärakennuksessakin he olivat päätyneet käyttämään pellavaöljypohjaista perinnemaalia. Pariskunta olisi tehnyt maalausurakkansa jo syksyllä 2005, mutta tuolloin maalia ei enää ollut saatavilla. Maalauksen olisi voinut tehdä viileämmälläkin säällä, sillä valmistajan mukaan maali kuivuu jopa pienessä pakkasessa. Keväällä 2006 Rolf ja Maria pääsivät kuitenkin aloittamaan maalausurakkansa.
– Maalaaminen tuntui rehkimisen ja remppaamisen jälkeen yllättävän helpolta. Rakennukseen riitti kertamaalaus. Saunan ovet ja ikkunanluukut maalattiin harmaiksi.
– Tervamaalattu saunatupa naamioituu hyvin ympäristöönsä, joten sitä ei vesiltä katsottuna edes huomaa. Tosin lähestyttäessä rakennusta sen tervaisesta tuoksusta ei voi erehtyä!