Tiloja ja värejä. Sisko ja Se veli sanailevat omakotitalon rakentamisesta. Osa 2.

Talo

Dialogisarja seuraa Paraisille rakennettavan omakotilon vaiherikasta valmistumista. Lapion varressa ja työmaalla häärivät Ville-veli ja Helena-sisko. Niin fyysistä kuin henkistä vääntöä on tarjolla vuoropuhelun muodossa, sillä joskus näkemykset rakentamisesta poikkeavat aika lailla. Mutta, kumpi vetää viimeisen korren? Osa kaksi käsittelee arkkitehti- ja sisustussuunnittelua.

Osa 2 – Tiloja ja värejä


Ville:
Kuules siskoseni, säästinpä taas pari tonttua sun fyrkkaas, peruutin ne yläkerran kaikki kattopaneelitilaukset, jotka olis tulleet talopaketin mukana.

Helena: Jaaha, mikäs älynväläys se sitten oli?

Ville: Kun piipahdin niillä Kokkolan asuntomessuilla, mä silmäilin siellä niitten messukämppien sisäkattoja ja tuli semmonen fiilis, et me kyllä tehään jotain ihan muuta sun taloos.

Helena: Mitäs ihmettä se sitten olis?

Ville: Minäpä suunnittelen sulle jonkun ihan uniikin sisäkattodesignin. Ja sit kun vielä tehdään se raakapuutavaramatskusta niin ei kustannuksetkaan pompsahda silmille.

Helena: No, eiks sellanen sitten oo ihan järkky pölyn kerääjä? Jos sit lupaat tulla kaks kertaa vuodessa katonsiivoustalkoisiin, ni voin harkita.

Ville: Hei kuules nyt. Ne voidaan tehä vaikka oikein höylätavarasta ja joku sävytyshän me niiden pintaan vedetään. Kyllä se pöly enimmäkseen lattioille ja päälipinnoille kerääntyy.

Helena: Kiitos vaan tiedosta herra pölyasiantuntija!

Tulos: Helena 1 – Ville 0

 

 

Lue myös:

Ville Witkan vinkit >

 

Juttu rakennusprojektin tila- ja sisustussuunnitteluvaiheesta >

 

Katso kuvat galleriasta ja kommentoi >


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

arkkitehti omakotitalon rakentaminen pientalo sisustussuunnittelija väriskaala

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: