Villa Helenan sisäovet ja kaapistojen ovet suunniteltiin alusta alkaen itse

Talo

Villa Helenaan haluttiin kaluste- ja sisäovet, jotka sulautuvat ja täydentävät talon harmonista ilmapiiriä, niinpä suunnittelija Ville Witka päätti suunnitella nämä itse. Suunnitelmien perusteella syntyi kaksi kokonaan uutta ovimallistoa.

Villa Helenan harmonia jatkuu täydellisesti kaikissa ovissa, sillä ne päätettiin suunnitella alusta alkaen itse. Yhteistyökumppanit Josadoor Oy ja Fenestra Oy innostuivat ideoista niin paljon, että syntyi kokonainen uusi ovimallisto molemmille yrityksille.

Villa Helenan ovet ovat trendikkäitä ja samalla niissä on suomalais-skandinaavinen tyylimaailma, parhaimmillaan ne täydentyvät samantyylisen designin huonekaluihin ja muuhun sisustukseen.

– Esimerkiksi Italiassa on vahva trendi käyttää samaa designeriä niin kiintokalusteissa kuin huonekaluissakin, tietää suunnittelija Witka.

Fantastista vaneria kaapistojen oviin


Huoneen ovien ja kalusteovien suunnittelun punaisena lankana oli ajatus, että ne istuvat harmonisesti talon henkeen, eivätkä hyppää ikävällä tavalla silmille.

– Vaneri on fantastinen suomalainen materiaali, joten halusin käyttää kaapistojen ovissa siitä. Olen suunnitellut aikoinaan vanerista kokonaisen keittiön. Nyt päivitin idean ja tuotteistin sen kokonaiseksi tuoteperheeksi Josadoorille, selvittää suunnittelija Witka.

Villa Helenan sisäovien suunnitteluun panostettiin myös. Kotimainen laadukkaasti valmistettu väliovi on paljon muutakin kuin miltä se ensi katsomalta näyttää. Sen tuotekehitys on pitkä prosessi.

Villa Helenassa sisäovista löytyy paljon uutta


Villa Helenassa on ovia kaikilla herkuilla.

– Sisäovet ovat niin sanotusti huulettomia, niistä puuttuu kynsilista, jolloin ne näyttävät virtaviivaisemmilta. Trendikkyyttä lisää edelleen karmeihin upotetut piilosaranat. Ovi ei myöskään loksahda ikävällä tavalla kiinni, vaan sulkeutuu hiljaisesti uudella magneettisella lukolla. Vetimet ovat tanskalaista designiä, kertoilee Witka.

Villa Helenan moderneja sisäovia on talossa kahta eri mallia ja kolmen värisinä.

Trendinä trendittömyys


Tavalliset ovelliset alakaapit ovat siirtynet keittiöissä miltei historiaan. Tilalle ovat tulleet vedettävät laatikostot käyttömukavuutensa takia.

Kalustetukku-ketjun ketjupäällikkö Sami Rintamaa tietää työnsä puolesta, millaisia keittiöitä ihmiset haluavat koteihinsa.

– Nykyisin ei enää kumarreta yhden linjan mukaisia trendejä. Keittiöt ovat persoonallisia, tyyliin: kaikki on mahdollista. Voisi sanoa, että trendikästä on se, ettei ole mitään trendejä, sanoo Rintamaa.

Hän muistuttaa, että muutos keittiön ulkonäössä tapahtui 70-luvulla. Tätä aiemmin keittiöt eivät olleet ilo silmälle, pikemminkin päinvastoin – karmivia kauhistuksia. Nykyisin ulkonäkö ja toimivuus mahtuvat sulavasti samaan keittiöön.

Rintamaa myöntää kernaasti, että tiettyjä muutosilmiötä keittiössä toki on havaittavissa, vaikka niitä ei trendeiksi tohdi kutsua.

– Tavalliset ovelliset alakaapit ovat siirtynet keittiöissä miltei historiaan. Tilalle ovat tulleet vedettävät laatikostot käyttömukavuutensa takia. Tämän on mahdollistanut painoa kestävä vetomekanismi, tietää Rintamaa.


Tässä talon emännän suurin ja tärkein toive toteutuneena. PYYKKIPUTKI, jonka ympärille veli rakensi talon!

 

Lisätietoja:

www.fenestra.fi
www.hahle.fi
www.kalustetukku.fi


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

Ei liitettyjä avainsanoja.


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: