Eri valmistajien talopakettimalleja
Monella valmistajalla on valikoimissaan valmiita talopakettimalleja. Tässä muutamia esimerkkejä. Huom, mallit vuodelta 2004.
Lapsiperheiden tarpeisiin suunnitellun yksikerroksisen talon yläkertaan voi rakentaa lisää käyttötilaa, valmistaja Villiruusu
Lapsiperheiden tarpeisiin suunnitellun yksikerroksisen talon yläkertaan voi rakentaa lisää käyttötilaa. Makuuhuoneita on rakentajan valinnan mukaan kolme tai neljä. Talopaketti nousee suurelementtitoimituksena päivässä. Talomalli 143, hinta muuttovalmiina 165 000 euroa. Valmistaja Villiruusu.
Huippukoti 152-2, valmistaja Pyhännän Rakennustuote
Huippukoti 152-2 on Pyhännän Rakennustuotteen valmistama Jukka-talo. JättiJukka -pienelementtitoimitus sisältää vesikattoasennuksen. Huoneistoala on 152 m2 ja kerrosala 175 m2. Useita terasseja kaikkiin ilmansuuntiin. Hinta asennuksineen 93 940 + rahti.
Kotitalo 136, valmistaja Pyhännän rakennustuote
Pienelementtijärjestelmään perustuva, lämpörunkoinen Kotitalo on energiataloudellinen ja kevyt asentaa. Lopullinen hinta muodostuu toimitussisällön mukaan. Kuvan 136-1 -mallissa on huoneistoalaa 136 m2 ja kerrosalaa 167,5 m2. Valmistaja Pyhännän Rakennustuote, myynti Rautia.
Sophia S 157, valmistaja Finndomo
Suurelementtitekniikalla valmistetun Puutalon yksilöllisyyttä voi lisätä erilaisilla parveke-, kattolyhty-, erkkeri- ja kuistikomponenteilla. Puolitoistakeroksisen Sophia S-157 -talon huoneistoala on 157 m2. Hinta muodostuu toimitussisällön mukaan. Valmistaja Finndomo, myynti K-Rauta.
Kuvanveistäjä, valmistaja Vieskan Elementti
Kaikilla talotehtailla on nykyään suuri valikoima malleja, joissa nykyaikaiset suurelementit ja perinteinen puurakentaminen yhdistyvät toisiinsa luontevasti. Tämän Vieska-talojen Kuvanveistäjä-mallin kerrosala on 203 m2. Talossa on kaksi katettua oleskeluverantaa ja sisääntulokuisti. Valmiusaste tarpeen mukaan. Lopullinen hinta riippuu toimitussisällöstä. Valmistaja Vieskan Elementti, myynti Rautia.
Pihlajatar, valmistaja Älvsbytalo
Puolitoistakerroksisessa Pihlajattaressa on huoneistoalaa 101,5 m2 ja kerrosalaa 112,5 m2. Yläkertaan voi rakentaa samantien tai myöhemmin 47 m2 lisätilaa. Taloon voi liittää myös autotalli-varaston. Talopaketti toimitetaan avainvalmiina. Perustukset ja niiden asennus kuuluvat urakkaan. Paketin rakennusaika on noin viisi viikkoa. Hinta noin 100 000 euroa. Valmistaja Älvsbytalo.
Lattiasta kattoon samasta kivestä rakennetun Jämerä Bolero -kivitalon kerrosala on 194 m2. Autotalli / varasto 43 m2. Talopaketin hinta 39 700 euroa, autotalli 8 800 euroa. Koko talon kustannusarvio ilman maansiirto- ja pihatöitä noin 270 000 euroa, autotallin 41 000 euroa. Valmistaja H+H Siporex.
Metsonpirtti 162, valmistaja Lappli-Talot
Rakennuttajan toiveiden mukaan vakiomallista muunnetussa Metsonpirtti 162 -talossa on ylös asti avoin olohuone, joka lisää sisätilojen avaruutta. Juuri markkinoille tulleen mallin kerrosala on 180,5 m2. Valmistaja on torniolainen Lappli-Talot.
Satulinna, valmistaja Kodikas-Talot
Suurelementtirakenteinen Satulinna on matalaenergiatalo, joka täyttää Motivan, VTT:n ja Tampereen teknillisen korkeakoulun MotiVoittaja-talon vaatimukset. Kerrosala 170 m2. Hinta alkaen 95 000 euroa toimitustaajuuden ja pystytysasteen mukaan. Valmistaja Kodikas-Talot.
Carolina, valmistaja Teri-Talot
Amerikkalaisvaikutteisen Carolina-talon pinta-ala on rakennuttajan valinnoista riippuen 138-225 m2, joten se sopii hyvin erikokoisille perheille. Suurelementteinä toimitettavan talopaketin hinta on toimitussisällön mukaan 75 000 – 115 000 euroa. Valmistaja Teri-Talot.
Jokeri-talot
1,5-kerroksisen, kehärakenteisen suurelementtitalon elementti- ja tarviketoimitus perusasennuksineen maksaa 62 450 euroa. Asennus, rahti ja autonosturikulut sisältyvät hintaan. Elementteihin asennettu puuverhous lisää hintaa 7 850 euroa, asennettu tiilikate 6 100 euroa. Valmistaja Jokeri-talot.
Herralan Kotitähti, valmistaja Koskisen Oy Taloteollisuus
Täyselementtitekniikalla toteutetussa Herralan Kotitähti -talopaketissa myös yläkerran ulkoseinät sekä ylä- ja välipohja toimitetaan suurelementteinä. Hinta puuverhous- ja vesikattoasennettuna 87 320 euroa + rahti. Valmistaja vierumäkeläinen Koskisen Oy Taloteollisuus.
Jämäkkä-harkkotalo, valmistaja Reikäbetoni
Kivitalo on talvella lämmin ja kesällä viileä. Jämäkkä-malliston harkkotalo 142 sopii parhaiten tasaiselle tai loivalle rinnetontille. Sisätiloja voi helposti muunnella, ja alakerran makuuhuoneen voi muuttaa varastoksi. Talopaketin hinta työmaalle toimitettuna 39 960 euroa. Valmistaja Reikäbetoni.
Sami-talojen Suvituuli, valmistaja Karelment
Sami-talojen Suvituuli-suurelementtitalon tilat muuntuvat joustavan suunnittelun ansiosta lapsiperheen kodista tilavaksi mummolaksi. Talopaketin hinta muodostuu rakennuttajan valitsemien ratkaisujen ja talopaketin valmiusasteen mukaan. Valmistaja nurmeslainen Karelment.
Villa Vanilla, valmistaja Tupatalo
Suurelementteinä toimitettavan 145-nelioisen Villa Vanilla -talon voi rakentaa neli- tai viisihuoneisena. Tilat on suunniteltu väljiksi. Toimitus säävalmiina maksaa 42 500 ja lämpövalmiina 69 900 euroa. Hintaan lisätään rahtikulut. Valmistaja mäntsäläläinen Tupatalo.
Keltasara, valmistaja Lammi-Kivitalot
Massiivisen ja tasalämpöisen Keltasaran kerrosala on 313 m2. Materiaalipaketin hinta (sisältää katon tarvikkeineen, eristeineen ja katemateriaaleineen, ulko- ja väliseinät, välipohjat, ovet ja ikkunat) noin 69 000 euroa. Valmistaja Lammi-Kivitalot.
Marika Megakoti, valmistaja Planiatalo
Planiatalon Mega-mallistossa on hyödynnetty ratkaisuja, jotka on todettu jo käytännössä toimiviksi. Toimitussisältö on määritelty tarkkaan. Suurelementteinä toimitettavan Marika Megakoti -peruspaketin hinta on 53 170 euroa. Valmistaja Planiatalo.
Omatalo OMA 146-5, valmistaja Finndomo
Tehdasvalmisteisen Omatalo-valmistalon OMA 146-5 -mallissa on neljä huonetta. Huoneistoala 146 m2. Yksitasoisissa malleissa on vakiona tilava käyttöullakko. Lopullinen hinta muodostuu toimitussisällön mukaan. Valmistaja Finndomo, myynti K-rauta.
Malvikki, valmistaja Jetta-Talo
Kerrosalaltaan 148-neliöinen viiden huoneen Malvikki on selkeärakenteinen perustalo. Oleskelutilat avautuvat talon molemmin puolin katetulle terassille. Hinta peruspystytettynä, valmistajan määrittämällä laajalla toimitussisällöllä 57 970 euroa. Valmistaja Jetta-Talo.