MAINOS

Suomen ensimmäinen omakotitalojen merkkihuolto

Talo

Vuoden alussa lanseerattiin uudenlainen huoltopalvelu, jollaista rakentajat ovat jo pitkään toivoneet. Huolenpito -palvelu on tarkoitettu omakotiasujille ja palvelu on laatuaan ensimmäinen Suomessa.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

– Huolenpito-palvelun keskeisimpänä tavoitteena on turvata talon erinomainen toimivuus, tekninen kunto ja rakennuksen arvon säilyminen, tiivistää Kastelli-talot Oy:n tekninen johtaja Vesa Sarajärvi.

– Koko talon elinkaaren kestävällä, ammattitaitoisella huolenpidolla voidaan kasvattaa talon käyttöikää sekä minimoida yllätysvahingot ja niistä koituvat kustannukset. Esimerkiksi ilmanvaihtojärjestelmän paras mahdollinen toimivuus parantaa asumisviihtyvyyttä ja säästää lämmitysenergiaa, Sarajärvi jatkaa.

Lopullisen sysäyksen pitkään suunnitteilla ollut palvelu sai, kun Kastelli viime vuoden aikana hankki omistukseensa talotekniikka-alan yrityksiä. Tämä mahdollistaa nyt palvelun tuottamisen koko Suomen alueella.

Huolenpitopalvelu madaltaa omakotiasumisen kynnystä

Omakotitalon kunnossapidosta ja huollosta merkittävä osa on talotekniikan huoltoa. Lämmitysjärjestelmä, ilmanvaihtokone sekä erilaiset sähköjärjestelmät edellyttävät usein erikoisosaamista, jota on nyt helposti saatavissa. Sarajärvi pitää tämän tyyppistä palvelua tulevaisuudessa lähes välttämättömänä.

– Talot teknistyvät jatkuvasti, ja samaan aikaan ihmisiltä puuttuu yhä useammin laitteiston käyttöön ja huoltoon tarvittavat aika, osaaminen ja motivaatio. Huolenpitopalvelu madaltaa kynnystä omakotiasumiseen, Sarajärvi toteaa.

Sähköinen huoltokirja, merkkihuolto ja talokatsastus

Huolenpito-palvelun rungon muodostaa sähköinen huoltokirja, jonka jokainen Kastelli-rakentaja saa veloituksetta itselleen rakennuskohteen luovutuksen yhteydessä.

Sähköisen Huoltokirjan dokumentteihin voi koota kaikki talon perustiedot, kuten piirustukset, valokuvat, koneiden ja laitteiden merkit ja tyypit sekä niiden käyttöohjeet. Sähköinen Huoltokirja muistuttaa automaattisesti talon erilaisista huoltotehtävistä. Huoltokirjaan kertyy vuosien mittaan talon huoltohistoria. Olennainen osa huoltokirjaa on myös talon kulutusseuranta, jonne kaikki asumiseen liittyvät vesi-, sähkö- ja lämmityskustannukset voidaan kirjata.

– Sähköisen huoltokirjan ansiosta kaikki kodin asumiseen, huoltoon ja korjaamiseen liittyvät asiat ovat yhdessä paikassa tallessa ja todennettavissa. Jos taloa joskus myydään, talon dokumentit löytyvät yhdestä paikasta, ja talon huoltohistoria on helppo esittää tulevalle asukkaalle, Sarajärvi tiivistää.

Merkkihuolto on saatavissa kaikkiin Kastellin Muuttovalmis ja ViittäVailleValmis-kohteisiin. Huollossa käydään läpi mm. koko talotekniikka ja samalla opastetaan käyttämään tekniikkaa oikein. Merkkihuoltoon kuuluu myös oleellisesti talon ulko- ja sisäpuolinen tarkastus erillisen huolto-ohjelman mukaisesti. Asiakas saa aina huollosta kirjallisen raportin ja suoritetuista töistä leimatun merkinnän sähköiseen huoltokirjaan.

Huolenpito-palveluun kuuluu myös erikseen myytäviä palvelukokonaisuuksia, kuten esimerkiksi ilmanvaihtokanavien nuohous tai vaikkapa vesikaton ja vesikourujen huolto ja puhdistus.

Kolmas Huolenpito -palvelun osa on Talokatsastus, joka on tarkoitettu aiemmin rakentaneille asiakkaille, jotka haluavat tarkistuttaa talonsa nykykunnon.

– Talokatsastuksessa kiinteistö katsastetaan tekniikan osalta. Myös talon sisä- ja ulkopuoli tarkastetaan huolellisesti, Sarajärvi kertoo. Katsastuksesta asiakas saa talonsa katsastusraportin ja mahdolliset korjausehdotukset. Katsastuksen jälkeen asiakas voi halutessaan tehdä korjaukset itse tai tehdä merkkihuoltosopimuksen. Talokatsastus-palvelu on saatavana kesäkuusta 2012 lähtien.

 

Kastelli-talot Oy

Kastelli on omakotitalojen pitkäaikainen markkinajohtaja Suomessa. Kastelli on osa vakavaraista Harjavalta-konsernia, johon kuuluvat myös Puustelli-keittiöt ja Smartia. Harjavalta Oy on perheyritys, joka on perustettu vuonna 1920. Koko konsernin liikevaihto vuonna 2010 oli yli 150 milj. euroa, ja se työllistää noin 1400 henkilöä.

 

Lähde: Cision Wire 2011

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.