MAINOS

Ja työhuone tulee tähän. Työnalle remontoi omakotitaloa.

Talo

Purin työhuoneen alta kylmähuoneen hyllyt sekä seinän alumiiniset aaltopellit ja poistin niiden takana olevan styrox eristeen. Puinen tukirakenne ja muovit saivat myös kokea aitoa lähdön tunnelmaa. Lue kuinka työhuone valmistui.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Päivää että pätkähti! Remonttipellenne on ehtinyt tekemään yhtä sun toista reilun vuoden aikana. Eikä tältä käsittelyltä ole säästynyt kylmähuone ja sen vieressä sijainnut varastokaan. Vaikka kovasti olivat piilossa kodinhoitohuoneen takana.

Kartanossahan on 3 makuuhuonetta, olohuone sekä erillinen kirjastohuone. Kirjastohuoneeseen perheen pienimmät vetäytyvät lukemaan kaunokirjallisuutta ja puhumaan politiikasta latinaksi. Oikeasti se on televisiohuone. Itse olohuone haluttiin pyhittää nimensä mukaisesti olemiselle. Ja on siellä mukava olla, kunhan muistaa vaan laittaa olohousut jalkaan. Osaa sitten olla.

Kylmähuone ja varasto olivat erittäin epäkäytännöllisen pieniä ja kummankaan huoneen feng shui ei ollut kohdallaan. Kylmähuone oli rakennettu jälkikäteen edesmenneen öljypannun tilalle. Ja koska tarvitsimme työhuonetta, ei enää ollut aihetta vitkasteluun, tuijotteluun ja päivittelyyn, vaan toimeen oli tartuttava apinan raivolla.

Suurelle kylmähuoneelle ei löytynyt käyttöä

Pikku kirjoittajapalleronne on ahkera sienestäjä, joka heikkona hetkenä horjahtaa myös mustikanpoimintaan. Mutta silti meillä ei löydy käyttöä suurelle kylmätilalle, jonne voi satokauden jälkeen hillot ja muut kiisselit ja diisselit säilöä. Aloitin purkamalla kylmälaitteen katosta. Lopetin sen myös hyvin nopeasti. Ei sitä revitä sieltä katosta ihan tuosta vaan. Kylmäainehan siellä vipeltää ja tietääkseni se ei ihan vitamiinia ole.

Purin hyllyt sekä seinän alumiiniset aaltopellit ja poistin niiden takana olevan styrox eristeen. Puinen tukirakenne ja muovit saivat myös kokea aitoa lähdön tunnelmaa. Tämän jälkeen kitsas talotaikurinne laittoi ilmoituksen Keltaiseen pörssiin ”Myydään kylmähuonelaitteisto, ostaja noutaa”

Ei kestänyt pitkään kun eräs puoliammattilainen saapui paikalle ja tarjoutui ostamaan kylmäkennot. Hinta ei ollut hurja, mutta sillä hinnalla suostui tyhjentämään kylmäaineen. Eli Plus miinus nolla. Toisaalta säästyin kylmälaiteasentajan vierailulta, joka olisi veloittanut asiasta 50€ + matkakulut.

Jos jotain olen oppinut talon osia purkaessa, niin se on se, että kaiken voi yrittää myydä. Myös kodinhoitohuoneen ja yllämainitun huoneen välissä ollut palo-ovi löysi omistajan viidelläkymmenellä eurolla.

 

Seinät ja lattia tasoitettiin, MDF kattopaneelit kattoon

Seuraavaksi oli edessä varastohuoneen hyllyjen purku ja ne asensin uusiokäyttöön autotalliin. Väliseinän purku, se on sitä suurinta parhautta, mitä eivät superlatiivit riitä kuvaamaan. Moska käteen ja seinä nurin.

Tämän jälkeen oli edessä seinien tasoitusta sekä hiontaa. Edelleenkään ei olla menossa Glorian Koti -lehden kuvauksiin tällä huoneella, joten jätin pinnan tarkoituksella vähän epätasaiseksi. Tähän mä halusin jotain rajua.

Lattia aiheutti jo vähän miettimistä. Väliseinän paikalle jäi ranteen paksuinen railo ja olivat lattian hiukan eri tasollakin. Ja niin löysin itseni taas Lanternan K-raudasta hankkimasta lattiatasoitetta. Hiukan kauhistutti ajatus kuivuneessa betonissa pystyssä seisovista lapioista ja saappaista. Mutta itse asiassa sehän oli helppoa ja mukavaa puuhaa. Kurat sekoittimella kuntoon ja kaadetaan lattialle. Vähän lastalla tasoittelin ja levittelin ja levollisin mielin sauna päälle. Lattian kuivuttua oli myös mukava todeta, että sieltä ei löytynyt leluja tai pieniä jalanjälkiä. Eikä edes isompia jalanjälkiä eikä hampaanjälkiä (puoli pulloa saunaolutta voi tehdä tepposet)

Maalia seinään ja pikkuikkunan pokien välistä vanhat kangaspalat sekä heinät pois ja tilalle uretaania. Parasta näissä pikku hiljaa tekemisissä on se että työn tulosta voi käydä nalle kainalossa katsomassa ennen höyhensaarille siirtymistä.

Kattohan meillä sitten tämän myllerryksen jälkeen näytti bunkkerin katolta, joten tähän päätin pultata 50×50 puutavarasta juoksut kattoon ja MDF kattopaneelit päälle. Nokkelimmat teistä varmaan jo arvaakin, mistä sankarimme tuota myyttistä materiaalia kävi hakemassa.

Valaistusta ja lattian asennusta

Valaistuskin on toisinaan hyvä pohtia ja hankkia. Suuria sisustusarkkitehtejä siteeratakseni: ”Tähän mä halusin sellasen liiketilamaisen ja avaran valaistuksen”. Ja niin tämä pikku sisustussuunnittelija juosta kipitti lamppukauppaan ostamaan kattoon upotettavia energiansäästölamppuja  neljä kappaletta.

Rasiaporalla (Rivo Riitta huom.) reiät lampuille ja sähkäri paikalle. Sähköhommat on hyvä ulkoistaa jos on vähääkään epäilystä omista taidoistaan. Itse olen oppinut, että sähkö on sinistä ja sattuu. Ekosähkö on vihreää ja sattuu.

Tämän jälkeen oli edessä lattiamateriaalin valinta. Tämä tieto saattaa tulla teille puun takaa, mutta töppöjalkani kipittivät kohti K-rautaa. Sieltä vaaleaa laminaattia 3 pakettia ja alustaksi rulla solumuovia. Levitettynä tietenkin.

 

Meikämandoliinolla oli ollut vahva visio tähän huoneeseen jo pitkään

Olin nähkääs pohtinut tähän myös koko huoneen mittaista putkea vaatetangoksi ja lattian tasolle saman mittainen puutasohylly kengille. Sen taakse sopi myös hyvin tumma tehostetapetti. Huoneeseen tuli kuin varkain sellaista liikehuoneistotunnelmaa, että vain kassapääte uupui.

Olen tähän huoneeseen ja järjestelyyn tyytyväinen. Pienistä karkeuksista huolimatta huone ajaa juuri sen asian, mihin se alun perin suunniteltiinkin.

Täällä höpönassuni kelpaa vääntää väitöskirjaa, ja allekirjoittaneen musiikkia säveltää.

 

 

RemonttinalleTyönalle (työn alle) on 3 lapsen isä ja innokas remontoija, rakentaja ja hermojen menettäjä, joka pitää balalaikka-musiikista.

Projektia voi seurata myös Työnallen blogista osoitteessa suurtapintaremonttia.blogspot.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

kylmiö kylmähuone lattiaremontti remontti työhuone työnalle