MAINOS

60 watin hehkulamppu poistuu valikoimista – Lampunvalintakone neuvoo korvaavien lamppujen valinnassa

Talo

60-wattiset hehkulamput antavat tilaa energiatehokkaammille vaihtoehdoille.  Kaupat saavat myydä vanhat varastot loppuun, mutta 60 watin hehkulamppujen valmistus ja maahantuonti EU-alueella päättyy syyskuun alussa.  Lampunvalintakone.fi-palvelu auttaa sopivien lamppujen valinnassa kodin erilaisiin tiloihin.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Lamppuvalikoiman laajeneminen, lamppujen erilaiset ominaisuudet sekä hehkulamppujen asteittainen poistuminen markkinoilta voivat tehdä lampun valinnasta monimutkaista. Valintaa helpottamaan Motiva on tuottanut yhteistyössä valaistusalan toimijoiden kanssa helppokäyttöisen verkkopalvelun.

Valintakone kysyy käyttäjältä muutamia lampun valinnan kannalta keskeisiä kysymyksiä, suosittelee annettujen tietojen pohjalta käyttökohteeseen soveltuvia lampputyyppejä sekä listaa niiden plussat ja miinukset.

Valintakoneen tavoitteena on tarjota kuluttajille pika-apua lampun valintaan niin, ettei hänen tarvitse syvällisesti perehtyä lampputekniikkaan tai käyttää kohtuuttomasti aikaa tiedon etsimiseen. Yksityiskohtaisempi tieto ja vastauksia esimerkiksi lamppujen palautusta koskeviin kysymyksiin löytyy osoitteesta www.lampputieto.fi.

Lampunvalintakone.fi-sivuston etusivu

Valintakone listaa lamppusuositukset käyttäjän määrittämän käyttötarkoituksen perusteella, jolloin tarjottujen lamppuvaihtoehtojen ominaisuudet ovat parhaat mahdolliset. Valintakone suosittelee energiatehokkaampia vaihtoehtoja silloin, kun se on järkevää – mutta ei toimivuuden hinnalla.

Energiansäästölamppu ei sovi kaikkiin käyttötarkoituksiin, esimerkiksi himmennettäviin valaisimiin tai saunaan. Ledit kestävät erityisen hyvin alhaisia ulkolämpötiloja, mutta eivät ole vielä parhaimmillaan yleisvalaistuksessa niukemman valontuoton takia. Vähemmän säästävää halogeenilamppua suositellaan esimerkiksi saunaan, himmennettäviin valaisimiin ja liiketunnistimellisiin ulkovalaisimiin.

Lampunvalintakone toimii osoitteessa: www.lampunvalintakone.fi

Artikkelin lähde Motiva.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.