Kuva futureimagebank.com

Vuoden 2009 Energiansäästöviikolla on teemana valaistus. Hehkulamput poistuvat asteittain markkinoilta, ja energiansäästölamppujen käyttöönottoon liittyy paljon kysymyksiä alkaen lampun valinnasta ja käyttötarkoituksesta sekä niiden kierrätyksestä. Motivan syyskuun alussa avattava verkkopalvelu www.lampputieto.fi auttaa lampun valinnassa, ja kertoo, mistä lamppujen palautuspisteet löytyvät.

Energiansäästöviikolla nostetaan esille myös järkevää liikkumista. Moderni kaupunkilainen ottaa auton käyttöönsä vain silloin, kun sitä tarvitsee, ja harkitsee tarkkaan millä välineellä liikkuu minkin matkan. Autojen yhteiskäyttö on yksi järkevän liikkumisen keino, joka vähentää päästöjä kaupunkialueella ja vapauttaa kaupunkitilaa muiden käyttöön.

Paitsi yleiseen aktivointiin, vuonna 2009 Energiansäästöviikolla tähdätään osallistujamäärän roimaan lisäämiseen. Uusia osallistujia tavoitellaan mukaan kampanjaan haastemenettelyllä, joka käynnistyy jo hyvissä ajoin ennen varsinaista teemaviikkoa. Jokainen kampanjaan ilmoittautunut voi haastaa myös muita mukaan.

Taustaa Energiansäästöviikosta

Energiansäästöviikko järjestetään joka vuosi samalla viikolla, viikolla 41. Energiansäästöviikkoa on vietetty jo yli kymmenen vuoden ajan, ja mukana oli vuonna 2008 ennätyksellinen määrä yrityksiä; kaikkiaan 277 kappaletta. Energiansäästöviikkoa koordinoi energia- ja materiaalitehokkuuden puolestapuhuja Motiva oy.

Lisätietoja Motiva, www.motiva.fi ja www.energiansaastoviikko.fi