MAINOS

Video opastaa led-lampun valintaan. Hyvää valoa energiatehokkaasti.

Talo

Hyvä valaistus on investointi viihtyisyyteen ja hyvinvointiin. laadukkaat ja energiatehokkaat lamput ovat pitkän käyttöikänsä ansiosta myös edullinen ratkaisu. Katso lampunvalintavideo!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Oikea valaistus luo turvalliset ja terveelliset olosuhteet työskentelyyn ja kotiaskareisiin. Kestävät valinnat myös maksavat itsensä takaisin.

– Erilaisiin käyttötilanteisiin ja kohteisiin tarvitaan erilaista valoa. Kun ostaa uuden lampun rikkoutuneen tilalle, kannattaa hankkia hyvälaatuinen ja kestävä lamppu, joka antaa riittävästi valoa ja kuluttaa vähän energiaa. Vanhat wattimerkinnät joutaisi unohtaa viimeistään nyt ja siirtyä valitsemaan lamppu sen tuottaman valon määrän eli lumen-arvon perusteella, asiantuntija Päivi Suur-Uski Motiva Oy:stä sanoo.

Vanhat wattimerkinnät joutaisi unohtaa viimeistään nyt

Lampun sähkönkulutusta ilmaisevaa wattimäärää ei voi yksiviivaisesti muuntaa lumen-arvoksi, mutta suuntaa-antavasti 60 wattin hehkulamppua vastaavan valonmäärän tuottaa ledi, jonka valovirraksi annetaan vähintään 800 lumenia.

Hyvin varusteltu kaupan lamppuhylly tarjoaa laajan valikoiman ledejä, energiansäästölamppuja ja halogeenejä. Lamppua ei kannata napata mukaan summittaisesti, vaan tuotteiden ominaisuuksia kannattaa vertailla huolellisesti.

Tutki ja vertaile lamppujen ominaisuuksia

Lamppupakkauksissa on paljon olennaista lampun käyttöön, kestävyyteen ja energiankulutukseen liittyvää tietoa. Lamppuvaihtoehdoista energiatehokkain on useimmiten ledi. Korkeammasta hankintahinnasta huolimatta ledilamppu voi säästää käyttöikänsä aikana jopa 50 euroa pienemmän sähkönkulutuksen ansiosta.

Verrattomana apuna kuluttajille ovat Motivan ylläpitämät Lampputieto-verkkopalvelu sekä Lampunvalintakone, joka antaa suosituksia erilaisiin käyttökohteisiin ja valaisimiin sopivimmista lampuista. Ledit sopivat nykyisin useimpiin käyttökohteisiin, ja esimerkiksi lyhytikäisten halogeenispottien vaihtaminen ledi-kohdelamppuihin tulee ajan oloon myös halvemmaksi.

 

Lisätietoa ja apua lampunvalintaan:

www.lampputieto.fi  ja www.lampunvalintakone.fi

Vertailutietoa markkinoiden energiatehokkaimmista lampuista:

www.topten-suomi.fi

www.premiumlight.eu

 

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

energiansäästölamppu led-lamppu led-valaistus