Tuunaa helposti sisävalaisimia – Työnallen taloremontti

Talo

Työnalle on hoitovapaalla ja hengaa pikku naskalin kanssa kotona kahdestaan jutellen remonteista ja budjeteista totta kai. Seuraavassa ideoita siitä kuinka voit tuunata vanhoja sisävalaisimia.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Kun iskimme setelilaukun myyjän pöytään tätä mökkiä ostettaessa, niin jonkin verran irtaimistoa tuli mukaan. Nämä tosin ovat pieniä asioita jotka tuli mukaan ja eivät näin vaikuta kaupan hintaan ja arvoon.

Tiedoksenne kun ostatte taloa tai kiinteistöä, että kauppakirjassa ei saa sitten lukea esim. että myydään talo ja kauppaan kuuluu rokokoo kalusto, hevonen, puimuri ja jalokivin koristeltu kylpyhuoneen peili. Verottaja nähkääs katsoo nämä asiat erilliseksi omaisuudeksi, ja saattaa ehkä haluta verottaa niitä erikseen. Verottaja kun on.

Eli kun kauppa tehdään asunnosta, niin myynnissä on asunto!

Noh, nämä valaisimet jotka tulivat mukaan kauppaan, eivät ole niin arvokkaita, että niistä kannattaisi sen pilkun kanssa ryhtyä kahdenkeskiseen rivoon kanssakäymiseen.

70-luvun kattovalaisin


70-luvun tuunattu kattovalaisin.

Yhdessä huoneessa oli arviolta 70-luvulta ollut kattovalaisin, jonka putkiosat olivat messinkiä tai jotain kupariseosta. Harvinaisen luotaantyöntävä väritys mainituissa putkissa oli jo muodostanut itselleni vision lampun poisheittämisestä.

Tässä vaiheessa mielitiettyni kuitenkin puuttui asiaan ja kertoi, että valaisimesta voisi tulla hyvä, jos putket maalattaisiin esim. mustaksi. Ja näin mielitiettyni toyboy teki työtä käskettyä. Valaisin sopii erittäin hyvin talon tunnelmaan ja istuu kuin lapio pianoon.

Olohuoneen vanha kattokruunu


Olohuoneen vanha kattokruunu uudessa asussaan.

Olohuoneessa oli vanha kattokruunu, jonka lamppujen päällä oli samettiset ruskeahkot ja pölyiset hatut. Sama visio toistui tässäkin valaisimessa, ruma kuin mikä ja ei sovi minnekään.

Hetken pohdinnan jälkeen päätimme ottaa hatut pois kuin kirkossa konsanaan ja voilá: ruokapöydän ylle se sopi kuin nenä otsaan. Täytyy myöntää, että kauniit ovat. Sitten vain energialamput kehiin ja asia oli taputeltu.

Nyt Työnalle lähtee kakkavaippaa vaihtamaan ja sitten hakemaan kiivasta miestä kerhosta ja pikkuneitiä päiväkodista.


Vanha olohuoneen kattokruunu sai uuden elämän.

 

RemonttinalleTyönalle (työn alle) on 3 lapsen isä ja innokas remontoija, rakentaja ja hermojen menettäjä, joka pitää balalaikka-musiikista.

Projektia voi seurata myös Työnallen blogista osoitteessa suurtapintaremonttia.blogspot

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

kattokruunu kattovalaisin tuunaus


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: