MAINOS

Estä vesivahinko ajoissa kätevällä hälytinlaitteella

Talo

Vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain korvauksia yli 30 000 vesivahingosta. Korvausten yhteissumma on noin 130 miljoonaa euroa (Lähde: FK). Pahimmissa tapauksissa koko talo on jouduttu purkamaan. Osa vesivahingoista olisi ollut estettävissä.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Vanhassa talossa on aina riskinsä. Talon vesijohtoputkisto on pääosin peräisin 1970–80-luvun vaihteesta, jolloin taloon tehtiin peruskorjaus. Muutamia osia on uusittu remonttien yhteydessä, mutta pääputkisto alkaa olla sen ikäinen että vesivuotojen riski kasvaa vuosi vuodelta. Yleensä vesivuodot ovat joko pieniä piilovuotoja (esimerkiksi vuotava wc-pönttö tai vesihana) tai yllättävä isompi vuoto paineellisen käyttöveden puolella. Molemmissa tapauksissa seuraukset voivat tulla kalliiksi.

Markkinoilta löytyy useita laitteita ja hälytinjärjestelmiä, joihin saa kytkettyä kosteusantureita lähinnä kodin pyykin- ja astianpesukoneiden alle. Nämä eivät kuitenkaan katkaise vedentuloa vahingon sattuessa vaan aiheuttavat lähinnä hälytyksen. Tämäkin on jo hyvä asia, mutta jos hälytys huomataan pitkällä viiveellä, esimerkiksi matkoilla ollessa, on talossa voinut jo syntyä suurta vahinkoa (vaikka uudemmissa kodinkoneissa on omat magneettiventtiilit vuotojen varalle).

Laite mittaa jatkuvasti vesijohtoverkoston paine-eroja ja hälyttää vuodoista

Kohteeseemme löytyi lopulta laite, joka mittaa jatkuvasti talon vesiverkoston paine-eroja ja havaitsee pienimmätkin vuodot sekä tekee niistä hälytyksen ja katkaisee jopa veden kokonaan isompien vuotojen sattuessa. Leakomatic on toistaiseksi markkinoiden ainoa ja herkin vuotohälytin sekä vesivuotokytkin samassa paketissa. Tuttu ja luotettava LVI-mies hankki laitteen läheisestä rautakaupasta.

Kuvat ja kustannukset seuraavallla sivulla.

 

Helppo ja nopea asentaa

Hyvien asennusohjeiden ansiosta laitteen asentaminen oli helppoa ja vei ammattimieheltä reilun tunnin. Laitteen testaus sujui asennuksen jälkeen nopeasti ja käyttöohjeet olivat selkeät. Laite itsessään maksoi hiukan alle 600 euroa ja asennus 200 euroa. Talon isännän mielestä hinta omasta mielenrauhasta oli edullinen ja kun vakuutusyhtiö lupasi vielä kotivakuutuksesta 25 prosentin alennuksen, laski talon isäntä että laite maksaa itsensä nopeasti takaisin.

Katso kuvat asennuksen vaiheista

1. Päävesijohto on katkaistu pääsulun jälkeen ja Leakomaticia sovitetaan paikalleen.

2. Auvo Lakanen LVI-Lakanen Oy:stä asensi laitteen ensimmäistä kertaa ja siihen kului tunnin verran.

3. Laite testattiin heti asennuksen jälkeen juoksuttamalla vettä hanasta.

4: Hälytyksen jälkeen laite sulki veden tulon automaattisesti.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hälytinjärjestelmä putkiremontti vesijohto vesijohtoverkko vesivahinko vesivuoto