MAINOS

Vesivahinko tai vesivuoto – mikään putki ei ole ikuinen

Talo

Vesivuoto taai vesivahinko voivat alkaa pienenä ja piilevänä, kuten vuotavana vessanpyttynä tai vesihanana. Todellinen vahingon aiheuttaja on kuitenkin yhtäkkinen isompi vuoto, jossa vesi pääsee tulvimaan rakenteisiin.

Jaa sosiaalisessa mediassa
MAINOS (teksti jatkuu alla)
MAINOS PÄÄTTYY
MAINOS PÄÄTTYY

Talosi putket eivät ole ikuisia. Vesivahinkoja sattuu yhä useammassa kotitaloudessa. Vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain korvauksia yli 30000 vesivahingosta. Valtion teknillisen tutkimuskeskuksen selvityksen mukaan eniten vuotovahinkoja sattuu omakotitaloissa (62 %). Useimmiten kyseessä on 1960-1980-luvulla rakennettu talo. Tilastojen mukaan rakennuksessa tapahtuu vuotovahinko keskimäärin kerran viidessä vuodessa. Suurin osa vahingoista aiheutuu putkistossa tapahtuvista vuodoista. Yleisimmät putkivuodon aiheuttajat ovat putkiston vanheneminen, korroosio sekä työvirheet.

Useimmiten vuoto on talon alapohjan putkistossa, joskus myös välipohjassa tai seinissä. Mitä pienempi vuoto, sitä pidempään se saa tehdä tuhojaan ennen kuin se havaitaan. Ja mitä pidempään vesi saa valua rakenteisiin, sitä suurempi ja hankalampi remontti on edessä.

 

 

Lähde: FK/Finanssialan keskusliitto / vahingontorjunta.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

vesijohdot vesijohto vesivahingot vesivahinko vesivuoto viemäriputki vuoto