Kaakeliluja-levy on kuitusementtipohjainen märkätilojen rakennuslevy, joka on molemmin puolin valmiiksi vedeneristetty jo tehtaalla. Levy täyttää Suomen rakentamismääräyskokoelmassa märkätilojen veden- ja kosteudeneristämiselle asetetut vaatimukset ja sillä on VTT:n tuotesertifikaatti.

Kiviainespohjaisena levynä Kaakeliluja estää tehokkaasti homekasvuston kehittymistä märkätiloissa. Vain läpiviennit, saumat ja ruuvinkannat käsitellään veden eristysnauhalla tai -massalla.

Kaakeliluja voidaan pinnoittaa märkä – tiloihin soveltuvilla laatoilla, lasikuitukankaalla tai märkätilan tapetilla. Levyt valmistaa Cembrit Oy, jolla on ISO 14011:2004 ympäristösertifikaatti. www.kaakeliluja.fi.

 

Wedi märkätilalevy
Kuva Laattapiste.

Wedi märkätilalevy on VTT:n sertifioima, M1-luokiteltu XPS-rakennuslevy, jota on kevyt käsitellä. Wedi on vesitiivis, joten vain levysaumat ja läpiviennit tiivistetään.

Wedi-levystä voidaan rakentaa monenlaisia laatoitettavia märkätilakalusteita, kuten kaarevia suihkuseinäkkeitä ja poreammeiden peitelevyjä. Wedi ei sovellu kylmiksi jääviin rakennuksiin tai löylyhuoneisiin. Matalan lämpötilan höyryhuoneisiin soveltuu Wedi Vapor -levy, jossa on höyrynsulkukerros valmiina. www.heikkiharu.fi.

Litex -kosteussuojalevyt sopivat kylpyhuoneiden seinille, lattioille ja vaikkapa hyllyiksi. Vesitiiviillä levyillä on VTT:n tuotesertifikaatti. Levyn ytimen muodostaa ruiskuvalettu polystyreeni eli XPS. www.litex.no.

Casco AquaStop on yksikomponenttinen, VTT:n sertifioima vedeneriste sisätilojen vedeneristykseen. Joustava tuote ei sisällä liuottimia. Vedeneristysjärjestelmä koostuu pohjusteesta, AquaStop-vedeneristeestä, vedeneristenauhasta, lattiakaivoläpivientikappaleesta, kiinnitys- ja saumalaasteista sekä saniteettisilikonista. www.casco.fi > tuotteet > työohjeet ja sertifikaatit.

 Mapei Mapegum WPS -vedeneristysjärjestelmä koostuu pohjusteesta, tiivistysnauhoista, lattiakaivokappaleista, vedeneristysmassasta, joustavasta tiivistysmassasta sekä keraamisten laattojen kiinnitys- ja saumausaineista. Järjestelmä on VTT:n sertifioima. www.heikkiharu.fi.