Kuva: Jefunne Gimpel/Futureimage

Syksy on tullut, kesäkalusteet siirretty talvisuojaan, liiteri on täynnä halkoja ja talvivaatteet otettu esiin. Lämmityskin alkoi taas kiinnostaa ihan eri tavalla, kun sähköyhtiö muisti kirjeellä nousevista maksuista.

Yhtenä tämän lehden tärkeistä aiheista on hybridilämmitys. Mitä se oikein on, kenelle se sopii, mitkä järjestelmät sopivat yhteen? Uuden talon rakentaja on sikäli hyvässä asemassa, että pystyy alusta alkaen miettimään eri osatekijöitä, sillä hybridilämmityksessä on nimenomaan kysymys eri järjestelmien yhdistämisestä tarkoituksenmukaiseksi kokonaisuudeksi. Mutta entä, jos talolla on ikää jo muutama vuosikymmen? Kannattaako saneerata? Tutustu hybridipakettiimme sivulta 6 alkaen.

 


Johanna Lehto, päätoimittaja

 

Turvallisuus on toinen pääteemoistamme. Turvallisuudentunteeseen tuudittautuu pelottavan helposti, ja todellisuus iskee vasten kasvoja usein vasta vahingon sattuessa – ja silloin on jo liian myöhäistä. Kodin turvallisuutta voi lisätä monin keinoin, lue lisää täältä sivulta 22 alkaen.

Ei hukkaneliöitä. Ostajan oppaassamme ovat tällä kertaa vuorossa pienet talopaketit. Ei kannata hankkia, eikä lämmittää hukkaneliöitä, kun vähemmälläkin pärjää!

Mukavia lukuhetkiä ja lämpöistä joulun- ja talvenodotusta!

Ps. Seuraava Suomela ilmestyy 21.2.2011. Silloin käydään käsiksi mm. kosteisiin tiloihin.