Siirry pääsisältöön

Piikki asuntomurtojen määrissä

Talo
Turvallisuusasiantuntija Aku Pänkäläinen Finanssialan Keskusliitosta arvioi, että suomalaisista kodeista 2–3 prosenttia on murtosuojattu hälytysjärjestelmällä. Määrä kasvaa koko ajan tasaisen voimakkaasti.
Hälytysjärjestelmien antamaa suojaa ei ole tilastoitu, mutta käytännön tapauksista voi päätellä jotain.
– Hälytysjärjestelmästä kertovilla tarroilla varustetut asunnot on jätetty väliin sellaisilla alueilla, joissa murtoja on tehty useampaan kohteeseen, Pänkäläinen toteaa.

Asuntomurtojen kokonaismäärä on Suomessa pudonnut tällä vuosikymmenellä muutamalla tuhannella vuositasolla. Viime vuonna suunta kuitenkin taas hieman nousi.

Vakuutusyhtiöt kannustavat kotitalouksia omaehtoiseen vahingoilta suojautumiseen. Pääsääntöisesti ne hyväksyvät hälytysjärjestelmät, jotka on yhdistetty vartiointiliikkeen hälytyskeskuksiin. Esimerkkitapauksessa Pohjola hyvittää melko nimellisen kahden prosentin osuuden vakuutusmaksusta. Tuntuvampi hyöty on luvassa, jos asunnon suojauksesta huolimatta vahinko tapahtuu. Pohjola ei peri 150 euron omavastuuosuutta, jos hälytysjärjestelmä on ollut päällä vahingon sattuessa.

MAINOS
MAINOS LOPPUU