MAINOS

Nyt etsitään maalaisjoulun tunnelmaa

Talo

Talvinen sää, lyhyt päivä ja pitkät pimeät yöt – kukapa ei näihin aikoihin haluaisi käpertyä kotisohvalle lämpimään?

Jaa sosiaalisessa mediassa

Talvikuukausien aikana kotona olemista, lämmintä ja rentouttavaa tunnelmaa tulee arvostaneeksi entistä enemmän. Ei siis ihme, että maalaistalotyyli on kasvattanut suosiotaan. Tyyliksi voi hyvinkin valita englantilaisen, skotlantilaisen, ranskalaisen tai vaikkapa perisuomalaisen ja sisustaa antiikilla, sieltä täältä keräillyillä esineillä tai erilaisella kierrätystavaralla. Valinnanmahdollisuuksia on monia.

Maalaistyyliin kuuluvat luonnonmateriaalit ja luonolliset värit, puu, mukavat huonekalut ja kauniit koristeet. Vähäinenkin luonnonvalo korostuu kauniisti siitä nauttivien kasvien avulla. Kauden suosikki on tietysti joulutähti, jonka eri värit sopivat saumattomasti jokaisen joulutyylin sisustukseen.

Joulutähdestä valoa pimeään

Joulutähti saapui Eurooppaan satakunta vuotta sitten kotimaastaan Meksikosta. Suomessa joulutähtiä on ollut viitisenkymmentä vuotta. Joulutähden silmiinpistävin osa on sen tähdenmuotoinen latva, joka koostuu värittyneistä ylälehdistä. Värikäs tähti ei ole varsinainen kukka, vaan palleromaiset, usein punakeltaiset kukat löytyvät tähtilehtien keskeltä.

Joulutähden värivalikoima on mittava. Luonnossa kasvavan joulutähden ylälehdet ovat punaiset, mutta vuosikymmenten saatossa on saatu kehitettyä niin tumman- kuin vaaleanpunaisia, viinin- ja lohenpunaisia, aniliininpunaisia, keltaisia, kermanvalkoisia kuin vihertäviäkin lajikkeita. Joidenkin lehdet ovat kirjavat, ja toisten ylälehdet voivat olla kurttuiset tai liuskoittuneet.

Joulutähtiä kasvatetaan eri kokoisiksi. Pienimmät minitähdet ovat alle kymmenen sentin korkuisia, ja ne sopivat pieniin istutuksiin tai vaikkapa pöytäkoristeluihin. Kookkaimmat joulutähdet voivat olla rungollisia tai monihaaraisia. Niistä saa nopeasti näyttävää silmäniloa tai esimerkiksi tilanjakajan. Joulutähdet on helppo koristella luonnonmateriaalein ja luonnonläheisin koristein.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Asuminen joulu joulukalenteri joulukuusi jouluruusu joulutähti perhe tunnelmavalo