Toivottavasti pidät talostasi huoltokirjaa? Jos et, ota ensimmäinen askel sitä kohti ja lue juttumme aiheesta sivuilla 30–31. Me suomalaiset emme sittenkään pidä taloistamme niin hyvää huolta kuin on kuviteltu, vaan omakotitaloissa on luultua enemmän puutteita ja vaurioituneita rakenteita. Korjaamattomina ne aiheuttavat monia vakavia, usein kosteuteen liittyviä ongelmia. Asia ilmeni Raksystems Anticimexin viimeisen kahden vuoden aikana eri puolilla maata tekemiinsä kuntotarkastuksiin pohjautuvassa selvityksestä.

Tilanteen korjaaminen on jokaisen talonomistajan omissa käsissä. Hienoinkaan talo ei pysy hienona väärin käytettynä, joten muistathan huoltaa taloasi asianmukaisesti!

Asuntoa ei välttämättä tarvitse vaihtaa saadakseen lisätilaa. Sen sijaan sitä voi laajentaa monella eri tavalla. Jos olet pohtinut, miten voisit tehostaa olemassa olevan tilan käyttöä tai pitäisikö jopa rakentaa lisää, toivon, että löydät sivuiltamme ideoita ja lisäpontta suunnitteluun. Asuitpa omakoti-, pari- tai rivitalossa, toteutustapoja on useita.

Opastamme myös autolleen suojaa kaipaavaa autotallin tai -katoksen hankinnassa. Vanhakin talli nuortuu, kun siihen vaihtaa uuden oven! Jos taas harkitset ikkunoiden vaihtoa, sivulta 66 alkaen löydät aiheesta paljon hyödyllistä tietoa.