Mittojen ja toiveiden mukaan valmistettavat Stirpe-liukuovikomerot voi pakata muuttokuormaan, sillä pikaliitinjärjestelmän ansiosta purkaminen ja asennus on helppoa. Kolme ovimallia soveltuvat myös tilanjakajiksi: Master (kuvassa), Exlusive ja Symphony. Alumiiniprofiili kaikissa muissa malleissa paitsi Paronissa, joka on melamiininen puuovi. Myynti muun muassa To

 Liukuovien taakse piilotetaan tyypillisesti eteisen vaate- ja kenkäkaaos, mutta kevyesti avautuva ja sulkeutuva ovi sopii kodin muihinkin tiloihin. Hyvä valinta sauna- ja pesutiloihin on lasiliukuovi, sillä se ei kärsi kosteudesta.

Liukuoven voi yhdistää erityylisiin sisustuksiin, koska materiaali- ja värivaihtoehtoja on paljon. Niitä voi yhdistellä keskenään jopa samaan oveen.


 

 

Selaa lisää liukuovimalleja kuvagalleriassa >

 

Suunnittele itse. Liukuovet valmistetaan yleensä tilauksesta asiakkaan antamien mittojen mukaan. Monipuolisten yhdistelymahdollisuuksien ansiosta asiakas toimii myös arkkitehtinä ja päättää, millainen kokonaisuudesta tulee.

Vaikka valmistajien internet-sivuilta saa hyvän käsityksen materiaalien ja värien runsaudesta, liukuoviin kannattaa tutustua ihan käsituntumalla. Älä ainakaan tee ostopäätöstä pelkän ulkonäön tai hinnan perusteella. Ulkonäköä tärkeämpää nimittäin on, että ovi liikkuu kevyesti ja hiljaisesti.

Liukuovia myydään myös standardimittaisina. Silloin asiakas sahaa itse oven lyhyemmäksi ja kapeammaksi, jos vakiokoko on liian iso. Standardioven saa heti mukaansa liikkeestä.

Pinta määrää hinnan. Liukuoven hintaan vaikuttaa eniten se, mitä materiaalia oven näkyvin osa on. Levyovi on edullisin, kirkas peili on halvempi kuin värillinen peili, lasi on kalliimpaa kuin peili. Väri ja kuviot nostavat lasinkin hintaa.

Liukuovien kehyksiä valmistetaan alumiini- ja teräsprofiileista, mdf-levystä, melamiinista ja puusta. Liukukiskot ovat alumiinia, pyörästöt terästä. Ylä- ja alakiskojen materiaali on usein alumiini. Pyörät ovat nailonia tai kumia.

Tiiviste lasi- ja peiliovissa toimii iskunvaimentajana ja suojelee pintaa. Komeroiden lasi- ja peiliovien sisäpinnoissa on hyvä olla turvakalvo.

Lasiliukuovet valmistetaan karkaistusta lasista, joka on kestävämpää kuin tavallinen lasi. Hajotessaan turvalasi murenee pieniksi murusiksi, jotka eivät aiheuta viiltohaavoja. Liukuovet voi asentaa hyvin itse, sillä niitä ei oikeastaan voi asentaa väärin. Ovien mukana tulee asennusohje. Vinkkejä ja neuvoja saa myös valmistajien internetsivuilta.

Jos et halua asentaa ovia itse, varmista, että saat asennuspalvelun valmistajan kautta.

Mittaa monesta kohtaa. Mittaa tila, johon haluat liukuovet useasta kohdasta. Mittaa leveys ja korkeus ja ilmoita valmistajalle molemmista pienimmät mitat, silloin kun liukuovet tulevat komeron tai kaapin oviksi.

Jos tilaat liukuoven tilanjakajaksi, varmista, että oviaukon vieressä on vapaata seinätilaa, jonka päälle ovi voi liukua. Mittaa aukon korkeus monesta kohtaa. Korkeusmittojen kanssa on oltava erityisen huolellinen, jos liukuovi asennetaan kattoon.

Etsi myyjä netistä!

Liukuovia ja tilanjako-ovia myydään mm. rautakaupoissa ja keittiökalusteliikkeissä. Etsi sinua lähinnä oleva jälleenmyyjä yrityksen internet-sivuilta. 

Yhteystietoja

Elfa, (09) 867 8980, www.elfa.com
Inaria-säilytysjärjestelmät, Finnmirror
, (03) 511 61, www.finnmirror.fi
Hahle
, 0201 809 300, www.hahle.com
Ikea
, www.ikea.fi
Kaapix
, 010 666 4150, www.kaapix.fi
Kirena
, 010 778 4200, www.kirena.fi
Lasina-liukuovet, JS Lasi Oy
, (03) 364 0550, www.lasina.fi
Lundbergs
, Etelä-Suomi 0400 965 142, muu Suomi 0400 662 662, www.lundbergs.com
Mirror Line
, 020 7562 550, www.mirrorline.fi
Scan-Mikael
, (02) 8377 9000, www.scan-mikael.com
Softroll
, 050 311 1109, www.softroll.fi
Stirpe
, (06) 228 3300, www.stirpe.com
Tank Indoor
, 020 1551 340, www.tankindoor.com
Vision-liukuovet
, www.visionliukuovet.fi