Alkuviikosta jatkui viimeviikolla alkaneet hommat talon rappauskuntoon saattamiseksi. Tero piti muutaman kesälomarahavapaapäivän ja hommia riitti aamusta iltaan. Talon tikkaatkin saatiin kiinnitettyä kätevästi ja varsinkin tukevasti Taas täytyy sanoa, että säät suosivat, varmaan aika harvoin syyskuun puolivälin jälkeen on ollut näin lämmintä.

Vesivekin pojat kävivät torstaiaamuna laittamassa rännin, pätevää toimintaa täytyy sanoa!

Verho- ja taloautomaatiotoimittajamme saivat kuulemma selvitettyä verhojen ohjauksen, odotamme vielä lopullista suunnitelmaa mutta mitä olemme kuulleet, niin järjestelmien yhteensovittaminen menee todella hyvin.

Torstaina alkoivat sitten rappaajat asentaa lisäeristeitä, jo kellertämään alkaneet seinät ”muuttuvat” vähitellen harmaiksi.. Kavereilla oli mukana todella kätevä ”leikkuri”, jolla saavat leikattua ikkunoiden alaosat valmiiksi viistoon. Muutenkin tuohon Meitä arveluttaneeseen kohtaan olemme löytäneet todella pomminvarman ratkaisun. Tästä tulee varmaan kuvat/työseloste kun homma etenee siihen asti.

Lisäksi nyt on ”tietysti” jo selvää, miten ulkosäleverhot kiinnitetään. Siihenkin löytyi sitten ankaran suunnittelun jälkeen todella loistava tapa, tästäkin kuvia kun se valmistuu… Vielä on hieman ihan tarkimmat asennustavat hakusessa mutta sittenhän se ratkaistaan.

Ovet tulevat sittenkin vasta ensi viikolla ja se aiheuttaa päänvaivaa… Mutta ei auta jäädä ”tuleen makaamaan” vaan kehitellä miten tästä selvitään mahdollisimman vähillä vaurioilla. Juuri tuli viestiä tehtaalta, että pääovea lukuun ottamatta ovet lähtevät tänään perjantaina!!! Pääovikin alkuviikosta… Jibbii tänään on hyvä päivä!

Rakennustelineet alhaalta päin

Viikonloppuna saatiin aika pitkälti valmiiksi räystäs- ja otsalautojen maalausurakka. Kukahan määritteli maalin menekin määrän. Loppui meinaa ”oikein laskettu menekki” maali kesken. Eli meni noin tuplamäärä maalia kuin alun perin ”laskeskelimme”… Lauantaina oli rappausporukka oikein porukalla liimailemassa lisäeristeitä seinille, kyllä muuten muuttuikin talon ulkoasu hienosti. Pojilla oli hauskaa töissä ja homma näytti sujuvan oikein sujuvasti, eikä jäänyt enää paljoa hommia sunnuntaille… Sunnuntaina ei sitten poikia enää näkynytkään. Mutta parasta oli, että Me saatiin maalaus urakka ainakin 95%:sesti kuntoon, varmasti tulee vielä rappauksen jälkeen paikkoja esiin, jotka vaativat paikkausta mutta sitä varten jäi vielä muutama litra maalia.

Sunnuntaina saatiin siis jo aamupäivästä (kun ei vielä niin paljoa tuullut) homma valmiiksi ja siirryttiin grillaus ja autonpesuhommiin… Odoteltiin milloin rappaajat soittaisivat, että ovat mestoilla… No soittoa ei kuulunutkaan ja tuulikin alkoi yltyä kovaksi, jolloin muistimme, että pojat jättivät lisäeristeet täysin tuulelta suojaamatta, vielä niin, että lisäeristelevyjä oli levitelty valmiiksi ympäriinsä telineille. Ja tietty kun ehdimme raksalle, niin ne olivat jo lennelleet ympäriinsä, tästä eivät kyllä kaverit saa ihan täysiä pisteitä, ei siis sinnepäinkään papukaijamerkkejä. Harmillista… todella harmillista… Toivotaan, että työn jälki korvaa huolimattomuuden, vai miksi sitä pitäisi kutsua?

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.