OmaMökki 09: osastojen ohjelmat

Verannalla viihdytään

Verannalla-viihtymisalue (osasto 5h31) vie leppoisaan tunnelmaan antaen virikkeitä loma-askareisiin ja viihtymiseen. Verannalla myös tapaat mielenkiintoisia vieraita kahvikeskustelujen merkeissä päivittäin klo 15-16. Su 29.3. vieraaksi saapuu Isä Mitro, jonka maanpäällinen paratiisi on itse remontoitu Villa Kiveliö Kirkkonummella.

Huonekalujen pintakäsittelynäytöksiä ja neuvontaa

Puuseppä Kalle Vikkula pintakäsittelee pienhuonekaluja pellavaöljymaalilla päivittäin klo 11, 13 ja 16.

Kansiin sidotut aarteet

Kirjansitoja Jari Marttila neuvoo kirjansidonnan harrastajia sidonnassa sekä rikkoutuneen kirjan korjaamisessa to 26.3. klo 14-16.

Askarruttavatko mökin jätevesiasiat?

Tiedätkö, millainen jätevesijärjestelmä tarvitaan, jos mökillä on kuivakäymälä, vesivessa tai painevesi? Entä, mitä eroa on suodatin- ja imeytyskentällä? Meidän Mökki -lehden osastolla 5h3 projektipäällikkö Satu Heino Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistyksestä opastaa mökkiläisiä jätevesiin liittyvissä ongelmissa.

Tietoiskut ”Loma-asunnon jätevedenkäsittelyn vaihtoehdot” osastolla to klo 13 ja 15, pe-su klo 11, 13, 15 ja 17.
Meidän Mökin jätevesiklinikka opastaa messukävijöitä laitevalinnoissa myös tietoiskujen välillä.

Huussikortteli esittelee kuivakäymälät

Käymäläseura Huussi ry:n Huussikorttelissa osastolla 5h21 voit tutustua eri valmistajien laajaan käymälävalikoimaan ja saat tietoa laitteiden asentamisesta ja huollosta. Messuilla näet lähes kaikki markkinoilla olevat tuotteet yhtä aikaa ja pääset vertailemaan tuotteita ja hintoja maan parhaiden asiantuntijoiden avulla. Saat myös ajanmukaista tietoa jätevesiasetuksesta. Lisäksi Huussikorttelissa on nähtävissä Salarakkaan häätö -näyttely, joka kertoo taiteen, tieteen ja huumorin keinoin maailman sanitaatio-ongelmasta ja ratkaisukeinoista. Näyttelyn öljyvärityöt ja niihin liittyvä tarina ovat kuvataiteilija Tiina Poutasen käsialaa.

Uusi vaihtoehto lomarakentamiselle ja veneilylle

CatMarinan osastolla 5p14 sekä ulkona Messukeskuksen pohjoisella sisäänkäynnillä esitellään uusia mahdollisuuksia vesillä liikkumisen ja elämisen yhdistämisessä: nykyaikaisia, asumiseen tarkoitettuja uivia kesäasuntoja, saunoja sekä saunatupia. Kaksirunkoinen, omalla moottorivoimalla liikuteltava huvila sopii ympärivuotiseen käyttöön – talveksi sen voi ankkuroida rantaan.

Mökkeily edistää maaseudun kehitystä

Saaristoasiain neuvottelukunnan osastolla 4g20 kuntien rakennustarkastajat ja muut asiantuntijat antavat mökkeilyn ilmastoystävällisiä malleja, energian säästöä, jätevesien käsittelyä ja rakentamista koskevaa neuvontaa. Lisäksi osastolla jaetaan tietoa mökkiläisten vaikutusmahdollisuuksista kunnissa. Messuosastolla ovat mukana Enonkosken, Kemiönsaaren, Puumalan, Sulkavan, Länsi-Turunmaan, Porvoon, Maalahden ja Vaasan edustajat. Osastolla voi ilmoittaa kiinnostuksensa mökkiläistoimikuntatyöhön, osallistua mökkitietovisaan ja kuunnella haitarinsoittoa.

Osastolla tietoiskut lauantaina ja sunnuntaina klo 12-13. Tietoiskussa puhuu saaristoasiain neuvottelukunnan pääsihteeri Jorma Leppänen, musiikkia esittävät mezzosopraano Anne-Maria Vesalainen ja diplomipianisti Miila Frilander.

Samanaikaisesti Messukeskuksessa on myös neljä muuta kiinnostavaa ja toisiaan tukevaa yleisötapahtumaa: Kevätpuutarha – Suomen suurimmat puutarhamessut. Oma Koti keskittyy kodin rakentamiseen ja remontointiin. Asuntomarkkinat syventyy asuntojen tuottamiseen, vaihtamiseen sekä rahoitukseen. Sisusta! tarjoaa ideoita ja uutuustuotteita kodinsisustukseen. Kävijät pääsevät kaikkiin tapahtumiin yhdellä lipulla.

Virallinen messuopas Suomela

LIsätietoja: www.omamokki.fi