Suomessa on lähes puoli miljoonaa kesämökkiä.

Piha on saatu kuopsutettua kesäkuntoon, mutta koko kesälle riittää kyllä tekemistä niin kuin omakotitalossa aina, kesämökistä puhumattakaan. Älä kuitenkaan stressaa; ota rennosti, vähemmälläkin hosumisella pärjää. Muista myös vain olla ja nauttia kesästä!

Tämä numero alkaa kahden upean puutarhan esittelyllä. Ne ovat niin runsaita ja hyvin hoidettuja, ettei allekirjoittanut ikinä saisi sellaisia aikaiseksi, mutta ei se haittaa – toivon, että sinä saat niistä ideoita omaan puutarhaasi! Tai vaikka vain mukavan lukuelämyksen puutarhakeinussa tai laiturilla lekotellessa.

Suomalaiset ovat tunnetusti mökkikansaa. Yhä useampi mökki on myös hyvin varusteltu kakkosasunto. Esittelemme talovalmistajien kesähuviloita täällä. Useat valmistajat tarjoavat mökkipaketteja sekä kesä- että ympärivuotiseen käyttöön.


Johanna Lehto, Päätoimittaja, aurinkoaddikti ja kesäihminen

Monen mielestä kesämökin saunassa pitää ehdottomasti olla puukiuas. Katsopa tästä millaisia malleja tällä hetkellä on markkinoilla, valinnanvaraa riittää. Jos kaipaat viilennystä kesähelteisiin (joita toivottavasti on tiedossa runsaasti tänä kesänä), muista kätevä ilmalämpöpumppu. Täältä löydät tärkeitä vinkkejä pumpun hankintaan.

Oikein ihanaa kesää!

Ps. Suomela 5.09 ilmestyy 14.9.