Siirry pääsisältöön

Korkkilaattoja betonilattiaan

Talo
Haluan päällystää betonisen keittiön lattian korkkilaatoilla. Voinko asentaa laatat suoraan betonille vai pitääkö lattia käsitellä jollakin tavalla ennen sitä?
Korkkilaattoja betonilattiaan
Haluan päällystää betonisen keittiön lattian korkkilaatoilla. Voinko asentaa laatat suoraan betonille vai pitääkö lattia käsitellä jollakin tavalla ennen sitä?
Suoraan betonille, mutta ensin lattia täytyy pestä hyvin likaa ja rasvaa poistavalla pesuaineella. Tarkoitukseen sopii mikä tahansa yleispuhdistuaine. Puhdistaminen parantaa liiman tarttumista. Tarvittaessa lattia oikaistaan lattiatasoitteella. Jos osaavaa tekijää ei ole, työn voi tehdä itsetasoittuvalla tasoitteella.

Laattojen kiinnitys aloitetaan keskeltä, johon voi jännittää kaksi narua seinästä seinää niin, että ne risteävät keskilattialla. Ristikkoa käytät aloitusmerkkinä, kun alat kiinnittää laattoja, ja linjalankaa suuntana siitä eteenpäin. Laattaliimaa levitetään niin paljon kuin sen avoimena aikana laattoja ehditään latoa ja painella kiinni eli noin 12 m2 alalle kerralla.

Käsittelemättömät laatat täytyy lakata tai vahata. Lakka antaa hyvän kulutuskestävyyden, vaha jättää luonnollisen näköisen pinnan. Korkkipinta lakataan uretaanilakalla pakkauksessa olevan ohjeen mukaan.

1. Tarkista suorakulmalla, että linjalankojen ristikko on suorakulmainen. Sovita narujen leikkauspiste kohdalle, josta laatoitus aloittaen seinän viereen leikattavista laatoista tulee yhtä leveitä.

2. Aseta ensimmäinen laatta niin, että se kohdistuu tarkalleen ristikon kulmaan. Liimaa se kiinni. Tulos on kaunis ja yhtenäinen, kun olet tarkkana ensimmäisen laatan ja laattarivin kohdistuksessa.

3. Seinän vierellä voit sovittaa laatat asettamalla viimeisen laatan ensin edellisen rivin laatan päälle. Työnnä laatta seinää vasten ja merkitse siihen viimeisen kokonaisen laatan reuna. Leikkaa siitä.

4. Tarvitset terävän ja vankan mattoveitsen, suorakulman ja harjan sekä pesuainetta lattian puhdistukseen. Korkkilaatat kiinnitetään korkki- tai mattoliimalla.

MAINOS
MAINOS LOPPUU