Torstai


2. Irtonainen betoni ja tasoite rapsutetaan lattiasta pois. Purkamisessa on riskinä että lattia irtoaa isommalta alueelta kun on tarkoitus. Tällä kertaa kapulat tuntuvat olevan hyvin kiinni lattiassa. Lopuksi alue siivotaan hyvin.

Torstai


3. Tasoitteen alle levitetään tartunta-aine, Vetonit lattiadispersio. Aine kuivaa pienillä alueilla noin vartin, isommilla pinnoilla pari tuntia.


4. Pinta tasoitetaan Casco SuperPlanilla. Vettä ja tasoitetta sekoitetaan sopivassa suhteessa. Tasoitteen on oltava melko löysää, sillä paksu tasoite ei tasaannu lattiaan. Ohjeen vesimäärää ei kuitenkaan saa ylittää. Tasoitteen annetaan kuivu


5. Kun tasoite on kuiva, pohja hiotaan hiomakivellä.

Perjantai


6. Remonttikohteissa uusien kapuloiden kiinnittämiseen käytetään Bauwerk F 5 Plus nimistä liimaa. Liima on ns. ”pikaliima”, jonka voi hioa jo 48 tunnin päästä liimaamisesta. Uutta lattiaa tehdessä liiman annetaan kuivua viikko. Liima levitetään lattiaan ja palikat

Perjantai


7. Kapulat naputellaan vasaralla varovasti paikoilleen. Liima on ominaisuuksiltaan joustavaa, ja se antaa parketille elämis- ja liikkumisvaraa. Jos liima on liian jäykkää, kapulat irtoavat. Alueen reunaan jää millin kolo, joka täytetään ohuilla parkettitik


8. Patterin putkia varten parkettikapuloihin tehdään pienet kolot.


9. Tässä vaiheessa uuden ja vanhan parketin korkeusero vaihtelee 1-2 mm.


10. Parketin hiominen aloitetaan reunahiomakoneella. Paperin karkeus on 40. Ensimmäinen kierros on hidas ja perusteellinen, toinen nopeampi viimeistelykierros.

Tiistaiaamu


11. Parketin raot kitataan selluloosilakan ja hiontapölyn seoksella. Lakkana Synteco Primer.

Tiistaiaamu


12. Kittauksen päältä lattia hiotaan hienommalla paperilla, karkeus 60, joka hioo kitin ja karkean paperin jättämät jäljet pois.


13. Lattia viimeistellään tasohiomakoneella. Käytössä on paperi, jonka karkeus 60. Etenkin alueen reunoilla ja seinän vieressä on oltava huolellinen. Hiomaraja jätetään kapulan saumoihin.


14. Patterin putkien takaa parketti ohennetaan ensin taltalla, ja lopuksi hiotaan käsin. Viimeistelytyö alueen reunoilta ja kulmista tehdään käsin satasen paperilla.

15. Lopuksi alue imuroidaan ja puhdistetaan hyvin.


16. Parketti viimeistellään kuudella lakkakerroksella, joista kolme on pohjalakkaa, ja kolme pintalakkaa. Ensimmäinen lakkakerros vedetään nopeasti. Jos lakka seisoo liian kauan, se imeytyy ja tekee lattian raidalliseksi. Lakka on Synteko Sealer, työvälin

15. Lopuksi alue imuroidaan ja puhdistetaan hyvin.

17. Viides lakkakerros on paksumpi, ja se kuivuu pitempään. Päälle vedetään vielä pintalakka Basic 45.

18. Mitä pitempään lakkapinta saa kovettua ennen käyttöönottoa, sitä parempi. Lakkapinta saavuttaa lopullisen lujuutensa kahdessa viikossa, mutta kestää kevyttä kävelyä jo kahden tunnin kuluttua lakkauksesta.

19. Tuolit ja pöydät voi nostaa uuden parketin päälle parin päivän kuluttua. Lakan pitää kuitenkin hengittää, joten matot levitetään lattialle vasta kahden viikon päästä.