Kosteiden tilojen maalaus
Tavallisen kuivan tilan seinän ja kostean tilan maalaamiseen tarkoitetun maalin eräs ero on, että jälkimmäinen sisältää homentumista estävää lisäainetta. Lisäaineistuksen tarkoitus on estää sienien kasvu sekä homeen muodostuminen näille edullisissa kosteissa ja lämpimissä tiloissa.
Kosteiden tilojen maalit ovat akrylaattimaaleja, joiden kiiltoaste on puolikiiltävästä himmeään. Maalin on tarkoitus kestää hyvin puhdistusta. Tästä syystä ne ovat tavallisesti alkydivahvisteisia tuotteita.

Pestävien ja kovaankin kulutukseen joutuvat ja kosteutta kestävät remonttimaalit ovat nykyään vesiohenteisia ja liuotteettomia, joten niillä maalaaminen ei vaadi muita henkilökohtaisia suojaustoimia kuin tietysti asiallisen pukeutumisen maalitahrojen välttämiseksi.

Pesutilojen pinnat voidaan jakaa kosteisiin ja märkätiloihin. Märkätilan pinta joutuu alttiiksi pitkäaikaiselle vesirasitukselle. Selkokielellä sanottuna se tarkoittaa pintoja, joita pitkin vesi valuu peseytymisen, suihkun käytön tai esim. pyykinpesun aikana.

Märkätilan voi maalata, mutta normaalisti pinnoitteeksi valitaan laatoitus tai muovitapetti. Alla pitää olla rakennusohjeen mukainen vesieristys.
Vesieristys voidaan tehdä eri materiaaleilla, joita ovat vedeneristyslaastit, siveltävät eristeet (kumikalvo ja PVC-matto.)