MAINOS

Perinnetalon pintaremontti, osa 2: Keittiön, saunan ja vessan kohennus

Talo

Remonteilla on usein tapana laajentua – ja niin kävi myös tässä tapauksessa. Perinnetalon seinäpintojen uusimisen jälkeen oli vuorossa keittiön, saunan ja vessan kohennus.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Esittelimme Suomelan numerossa 6/11 sinkkunaisen talon pintaremonttia, jossa talon sisäpinnat uudistettiin ajanhenkisiksi ja samalla perinnetaloon sopiviksi. Raikkaiden seinien rinnalla loputkin tilat alkoivat näyttää vanhanaikaisilta, joten oli aika taas ryhtyä remonttitöihin!

Kaakeleiden metsästäminen

Remontti alkoi laattavalikoimiin tutustumisella. Illat ja viikonloput kuluivatkin kaakeleita etsiessä, koska valtavan tarjonnan joukosta sen oikean löytäminen vie paljon aikaa. Erilaisten trendien joukosta piti poimia mallit, jotka sopisivat kodin tyyliin ja kestäisivät hyvin myös ajan hammasta. Valinnan ratkaisi asukkaan oma sisustusmaku ja voiton vei maanläheiset luonnonmateriaalit.

 

Kylpyhuone ennen ja jälkeen. Vihertävä lasitiiliikkuna oli lähtökohtana uusien laattojen valinnassa. Pienen mosaiikin ja isojen laattojen yhdistelmä on kaunis ja kiinnostava. Mc Ori grey tessere –kivimosaiikki, 3 x 3 cm, Piemme charm bianco –seinälaatat, 25 x 50 cm, Ebru Quadro Grey, 10 x 10 cm, Kaakelikeskus.

Aloitetaan pesuhuoneesta.

Seuraavaksi piti etsiä työlle hyvät tekijät. Ystävien suosituksilla löytyi Mecan Oy , joka on erikoistunut muun muassa kylpyhuoneja keittiöremontteihin. Urakka alkoi aikataulun ja työjärjestyksen suunnittelulla. Remontointiin varattiin aikaa kaksi viikkoa ja ensimmäiseksi kohteeksi otettiin saunan pesuhuone.

Uusi laatoitus pystyttiin asentamaan vanhojen laattojen päälle, koska uudeh-kon talon vesieristykset olivat valmiiksi kunnossa. Purkutyöt olisivat vahingoittaneet niitä ja aiheuttaneet lisäkustannuksia. Ensin paikalle tilattiin putkimies irroittamaan kalusteet ja hanat ja seuraavaksi päästiin laatoittamaan.

Suihkujen taakse valittiin harmaan vihertävä kivimosaiikki, joka sopi hyvin yhteen alkuperäisen Vitrean lasitiiliseinän kanssa. Muille seinille tuli hennosti raidoitettuja, valkoisia, vaakaan ladottuja Ennen laattoja. Isot, vaaleat pinnat lisäsivät huoneen valoisuutta ja toivat kontrastia pienille kivilaatoille. Ylelliset sadesuihkut ja hanat viimeistelivät kylpylätunnelman.

 

 

Toisiinsa sointuvat värit ja erikokoiset laatat tekevät pienestä vessasta tyylikkään tilan. Allaskaapin leveässä laatikossa on paljon säilytystilaa. Ruukin-seinätiilet Tiilerin, Ege nat burdur –kivimosaiikki, koko 2,3 x2,3 cm ja Lab Granity land –lattialaatat 10 x 10 cm, Kaakelikeskus.

Sitten vessaan.

Pienen vessan suunnitteluun kului yllättävän paljon aikaa, mutta lopputuloksesta tuli vaivan arvoinen. Tavoitteena ollut moderni tyyli onnistui täällä upeasti. Kaakelikeskuksen mallistosta löytyi vaalean ruskea kivimosaiikki, jonka kaveriksi valittiin Tiilerin käsinlyöty Ruukin tiili. Tilava ja selkeälinjainen allaskaappi löytyi Gustavsbergin Logicmallistosta ja hana on samaisen yrityksen Nautic-sarjaa. Kaapin päälle istuva peili tuli vastaan Kodin Ykkösessä.

Keittiö ennen…

Viimeisenä keittiö.

Keittiön alkuperäiset siniset kaakelit näyttivät uuden seinämaalin maanläheisten värien kanssa aivan vääriltä. Asukkaan haaveissa oli Provence-tyyliseen, rustiikkiseen keittiöön sopiva seinälaatta. Ankaran etsimisen jälkeen löytyi Polarkiven-mallistosta aito luonnonkivi, jossa vielä askarrutti sen yhteensopivuus kivisten työtasojen kanssa. Tulisiko monen sävyisten kivien yhdistelmästä liian rauhaton? Helppohoitoisista ja toimivista tasoista ei kannattanut luopua.

Rohkea valinta kannatti ja nyt keittiön eri luonnonsävyt muodostavat yhtenäisen ja mielyttävän kokonaisuuden.

…ja jälkeen.

Lopussa kiitos.

Kokonaisuudessaan remontti sujui ripeästi ja aikataulussa, kaksi viikkoa riitti valmistumiseen. Mecan Oy:n edustaja suoritti lopputarkastuksen ja asukas totesi kaiken menneen toiveidensa mukaisesti. – Koti näyttää nyt juuri siltä mitä suunnittelinkin, modernilta mutta silti kotoisalta, talon tyytyväinen omistaja kertoo.

Mitä maksoi?

Työ kokonaisuudessaan ilman materiaaleja, Mecan Oy 6 600 €

Kaikki laatat vessaan ja pesuhuoneeseen, Kaakelikeskus Oy 3 600 €

Ruukin vaaleat tiilet vessaan, Tiileri Oy 200 €

Himalaya sand aidot kivet keittiöön, Polarkivi Oy 300 €

Keittiön Nautic-hana pesukoneliitännällä 204 €

Pikku wc:n kalusteet:

Logic-allaskaappi pesualtaalla 1 030 €

Nautic-pesuallashana bideellä 244 €

Wc:n tamminen kansi 183 €

Gustavsberg Oy

Peili, Kodin Ykkönen 59 €

Pesuhuone:

Suihkut ja termostaatit yhteensä, 1 252 €, Gustavsberg Oy

Lisätietoja:

gustavsberg.fi

kaakelikeskus.fi

kodin1.com

mecan.fi

polarkivi.fi

tiileri.fi

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

Ei liitettyjä avainsanoja.