Toinen liittyen lattiavaluun ja toinen akustointiin. Uskomme vahvasti, että ko. yrityksillä on meille sopivat tuotteet.

Tähän asti olemme keskittyneet blogissakin hyvin pitkältä passiivitaloteeman ympärille. Nyt kun se osa alkaa olla rakenteiden, lämmityksen ja ilmanvaihdon osalta hyvin pitkälti selvää niin vähitellen alkaa keskittyminen projektinimen mukaisesti myös muihin osa-alueisiin. Tosin nämäkin ovat olleet aina silloin tällöin esillä.

Villa Unelmasta ollaan tekemässä taloa, jossa kaikkiin yksityiskohtiin tullaan etsimään paras mahdollinen ratkaisu. Tulemme esimerkiksi viemään taloautomaation pidemmälle mihin sitä ”tavallisesti” käytetään. Me otamme sen mukaan oikeasti myös energiansäästöhommiin. Tästä on paljon ajatuksia ja osa niistä konkretisoituu varmasti ja osa voi olla vielä tänä päivän mahdotonta mutta selvittämättä ei tulla hylkäämään ”lennokkaitakaan” ideoita .

Lisäksi, kuten on aikaisemminkin todettu, niin Easy Led Oy on lähtenyt mukaan ja meillä tulee olemaan ensimmäinen (meidän tietojen mukaan) passiivitalo, jossa kaikki valaisimet ovat Led-valaisimia. Led-valaisimet ovat tätä päivää, ei enää ”joku tulevaisuuden höpötys”.

Me emme ymmärrä miksi taloja lämmitetään halogeeneillä, jotka eivät pääse lähellekään led-valaisimien käyttötunteja. Saimme Easy lediltä muutaman esimerkkivalaisimen, joilla pääsemme vertailemaan erilaisia valaisutilanteita ledeillä. Ensivaikutelma muutaman testitilanteen jälkeen on todella positiivisia.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Talon on tarkoitus valmistua vuoden 2009 juhannukseen mennessä. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.