Tero pitkästä aikaa selvitteli mitä uutta voisi olla taloautomaation puolella tapahtunut. Kovasti kiinnosti ubiikkiteknoligian (tarkoitetaan laitteita, jotka ymmärtävät ihmisen toimintaa ja reagoivat myös siihen) käytön mahdollisuudet tällä kertaa, olisiko joku tehnyt jotain konkreettesta tuotetta/järjestelmää asian ympärillä? Lisäksi löytyi tietoviikon artikkeli ”Nokia selvittää langatonta ohjausta” vuodelta 2007, jokohan tuosta tuli jotain… No ei muuta kuin kysymään artikkelissa mainitulta kaverilta, vastaus oli, että homma on jatkunut ja ensi viikolla kuullaan lisää! Mahtava juttu, tuohan voisi avata vaikka mitä mahdollisuuksia! Jotenkin tuo voisi liittyä ubiikkiteknologiaan, jokaisellahan on oma kännykkä, joten esim, oikeustasot/käyttäoikeudet luulisi olevan otettu huomioon heti alusta.

Tiistaina kävi Suomelan toimittaja raksalla ja oli taas hyvä käydä läpi projekti alusta alkaen. Vaikka toimittaja oli 4 tuntia raksalla, niin silti jäi paljon tarinaa vielä käymättä. Mielenkiinnolla odotamme mitä toimittaja saa juttuun tarinoista, tosin ei kirjoittanut muistiinpanoja, joten se lisää varmasti sähköpostiliikennettä kun juttu alkaa hahmottua. Mutta siihen totuimme jo edellisellä kerralla ja se on mielestämme ihan hyvä juttu, pääsemme vielä jutun tekovaiheessa kertomaan lisäyksiä/tarkennuksia.

Keskiviikkona kävi Gyptonen edustaja, käytiin läpi eidän tuotteitaan ja hyvältä vaikutti! Tosin Heillä ei ole tuotteita TV-huoneen akustointiin mutta eiköhän siihen jostain apu löydy? Olemme päätymässä sisäseinien osalta Gyprocin kipsilevyihin, joten Gyptone on siihen luonnollinen jatkos. Samoin tietysti myös väliseinävillat tulevat Isoverilta. Nyt kun aulan sisäkaton toimittaja on valittu, enää pitää valita tuotteet, on meinaa iso valikoima, paljon uutuuksia. Taas lisää mietittävää…

Viikon puolenvälin jälkeen aloimme laittaa yläkerran teknisen tilan lattialautoja

Vihdoinkin alkaa tulla jotain näkyvää ja vielä lopullista pintaa… Asentaminen ei ole kovin ”polviystävällistä” puuhaa, varsinkaan kun on laiska/pihi, eikä viitsi hankkia kunnon polvisuojia.

Easylediltä tuli viestiä, että valaisusuunnitelma alkaa valmistua! Se jos mikä on loistouutinen, emme millään malta odottaa miltä se nyt näyttää ;).

Perjantaina kävi Teknocalorin edustaja kertomassa heidän tuotteistaan ja samalla tutustumassa projektiimme ja varsinkin siihen mihin olemme tähtäämässä. Grohella ei ole varsinaisia tuotteita energian säästöön ole kuin heidän uusin sadesuihku. Näiden suihkujen yllä liikkuu olettamus, että ne vievät tuplalasti vettä. Onneksi tämä olettamus oli väärä ja vaimo saa haluamansa suihkun ja vettä ei tuhlaannu normaalia enempää. Lisäksi Grohen hanat ovat tunnetusti kestävää laatua, joten sitä kautta myös energiatehokkaita, eikös?

 

Lauantaina Tero menikin sitten kaverin mökille ”puusavottaan”, joka on vuosittainen tapahtuma ja kärsi tällä kertaa osallistujapulasta. Tästä hyvänä esimerkkinä se, että oli moottorisahoja enemmän kuin osallistujia, No, otettiin vähän kevyempi savotta eli ei rehkitty liikaa vaan keskityttiin myös nauttimaan uskomattoman hienosta päivästä! Rantasaunan maisema oli NIIN rauhoittava .

Sunnuntaina aloitettiin yläkerran varaston lattian laudoitus. Tämä otettiin lauantain jäljiltä rennolla meiningillä, ei ainakaan hosuttu!

Ainiin, Eurovaaliehdokkaiden vastauksia tuli muutamia.

Sama viesti laitettiin myös yhdellä mepille, sekä ministerille. Mepiltä tuli nopea vastaus ja kuulosti ihan hyvältä! Tutkimuksen mukaanhan meppien tärkein tehtävä on ympäristö! Muttamutta… kuulemma EU tasolla parlamentissa asian tiimoilla tehdään töitä. ”Ehdotuksessa” mainitaan, esimerkiksi verohelpotukset, aluekehitysvarojen käyttö ja erillisen “energiatehokkuusrahaston” perustaminen. Nämä kuulostaisivat jo hyviltä kannustimilta uudisrakentajillekin, eikös? Muuten ehdokkaiden vastaukset olivat aika odotettuja, eli hyvä projekti, hyvällä asialla jne. Yksi ehdokas, jonka tiedämme omaavan tietoa kestävän kehityksen rakentamisesta, lupasi tutustua projektiimme.

Ainiin, ja ministerin avustaja vastasi, sielläkin ajatellaan mielestämme vähän lyhytnäköisesti, kotitalousvähennys on todella hyvä asia, varsinkin jos/kun se kohdistuu oikeasti energiatehokkuuden lisäämiseen rakennuskannassa mutta mielestämme pitäisi nähdä pidemmälle. Nyt rakennettavat ”normikämpät” ovat kymmenen tai viimeistään 15 vuoden päästä niitä tämän päivän rintamamieskohteita. En ole ollut mitenkään erityisen kiinnostunut politiikasta mutta sen olen ymmärtänyt, että vallalla olevan käsityksen mukaan kulloisetkin päättäjät tekevät päätöksiä, jotka ”näyttävät” nyt hyviltä mutta hyvin harvoin päätöksissä nähdään yhtä tai max. kahta vaalikautta pidemmälle.

Viime viikolla alkanut ovien metsästys ei vielä tuottanut tulosta

Uskomme yhä, että markkinoilla alkaisi jo olla 0,4 U-arvon ulko-ovia. Meille on tulossa 4 ulko-ovea, 2 terassiovea sekä noin 4kpl sisäovia. ”Noin” siksi kun ei ole vielä kaikki ihan selvää.

Kovasti mietinnässä on ollut ulkopuolisen avun palkkaaminen projektin etenemisen vauhdittamisen takia. Olisi kiva saada ”varmuus”, että muutto olisi tämän vuoden puolelle. Ajatuksissa on ollut irrottaa muutamia kokonaisuuksia ja teettää ne ulkopuolisilla. Yhtenä esimerkkinä voisi olla terassit, parveke toinen ja kolmas voisi olla rungon lisäeristäminen. Mutta tämä on tehtävä harkiten ja jos siihen päädytään niin ko. hommista pitäisi olla tarkat speksit, koska tekemisen aikana muutoksia suunnitelmiin ei voisi tehdä.

Tällä viikolla illat menivät taas hyvin pitkälle taas selvittelyiden merkeissä mutta onneksi kuitenkin saatiin näkyvää aikaiseksi. Ensi viikolla pitäisi Uponorin IV-puolen kaverin tulla käymään läpi IV-suunnitelmamme jne. Sekä saimme todella mielenkiintoiselta vaikuttavan yhteydenoton Katve Solution Oy:stä, ainakin sivustonsa perusteella nyt näyttää löytyneen sen sektorin todellinen asiantuntijayritys! Innolla odottelemme siis mitä on tulossa!

Lisäksi tietty loppuviikon upeat säät nostavan välillä tuskaistakin mielialaa ylöspäin…


Rentoutumista rantasaunassa


Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.