Valmista lattian aluslaudoitusta

Iltaisin jatkettiin varaston lattian asentamista. Myös viemäri- ja vesiputkien asentaminen alkoi. Tosin tiistaina vietimme kihlajaispäivää romanttisesti yhdessä, ainakin yrittäen keskustella muista asioista kuin raksasta… Ja vielä sekin onnistuu.

Blogia seuranneet muistavat viikolla 19:kin mainitun ikkunakarmien ”lisäeristämisen” haasteet, nyt asia on vihdoin selvinnyt, eli viikolla 26 on tulossa kuorma suoraan tehtaalta! Iso vilpitön kiitos lähtee siihen suuntaan. Joustavuus on yksi tärkeimmistä fraaseista raksahommissakin…

Uponorin edustaja kävi kuuntelemassa suunnitelmiamme ja kommentoi niitä. Ei tullut mitään dramaattisia muutoksia mutta jälleen saimme kerrattua suunnitelmiamme eteenpäin ja kuulimme ammattilaisen kommentit niistä. Se on erittäin rakentavaa, lähes aina löytyy/tulee ilmi jotain mihin voisi vielä uhrata vähän ajatuksia. Edelleen haeskelemme ”jotain” miten saisimme esim. yläkerran suihkujen lämpimästä vedestä energia ”lennossa” talteen, ennen kuin se holahtaa kunnan viemäriin… Mutta miten… ?

Kaihdinasennuksen suunnittelua

Keskiviikko ilta meni Katve Solution Oy:n ja Finnkaihtimen edustajien vieraillessa raksalla. Vihdoinkin taisimme löytää asiaan perehtyneet kontaktit! Tätä olemme hakeneet jo pitkään. Tietenkään hekään eivät ole ko. rakenteeseen ikinä verhoja asentaneet, joten siinä on vielä haastetta mutta ei ongelmaa. Samoin taloautomaatiomme on heille tuntematon, joten sen tiimoilta selvitystyö alkaa. Emme usko, että siinä on mitään ongelmaa päinvastoin se voi tuoda kaikille osapuolille taas jotain rakentavaa.

Viime viikolla vierailleelta Suomelan toimittajalta tuli perjantaina viikonlopuksi vastattavaksi (vain) 10 kysymystä. Yksikin kysymys koski filosofiaamme rakentamisen osalta, ei ihan helppo juttu kun emme ole lähtökohtaisesti olleet erityisen vihreitä, melkein päinvastoin. Ajatukset ovat muuttuneet onneksi niistä ajoista. Toinen mietintää aiheuttanut oli miten suunnitelmat vaihtuivat passiiviprojektiin? Mikä oli alkuperäinen ajatuksenne, mistä tuli idea, mitä haitte/ajattelitte/tavoittelitte… Tätä kysymyspatteristoa mietimme viikonlopun aikana useasti isommallakin porukalla, kaivoimme vanhoja viestejä (kaikki on tallessa, tämäkin on muuten yksi syy minkä takia suosimme sähköpostia, se on ”pelastanut” jo muutaman kerran eli kaikki jää talteen) ja kävimme läpi vaihevaiheelta. Tosin viestejä on niin paljon, että vaikka meillä onkin viestit yritetty järjestää kansioihin aihealueittain niin silti viestihistoria on aika sekava… Mutta tässä kävi kuten usein kun käydään läpi asioita niin uusia juttuja tulee mieleen ja tässä tapauksessa, kun muisteltiin vanhoja, niin tuntui, että alkuvaiheista on todella pitkä aika ja aika on jo osittain ”kullannut” muistoja.

Lauantaina raksalla suunniteltiin aulan kattoon akustointilevyjä

Gyptonen valikoiman laajuus aiheutti vähän miettimistä mutta aika nopeasti päädyimme Line mallistoon, linjakkuutta linjakkuutta… Suunnittelun ohessa saimme yläkerran varaston lattian vihdoin valmiiksi ..

Sunnuntaina mentiin äänestämään!!!

Ensi viikolla pitäisi yhden porrasfirman tulla käymään, yritys on tähän astisista vaikuttanut pätevimmiltä ja asenne näissäkin päätöksissä ratkaisee. Eivät ole olleet myymässä ”pesukonetta” vaan ratkaisua meidän ongelmaan, kaikki lähtee tekemisen kautta ja siitä rakentavalla keskustelulla pääsemme eteenpäin.

Tämän viikon sanaksi tässä blogissa näytti muodostuvan rakentavaa. Ja sehän sopii passiivitalon rakennusblogiin… Ensi viikkoon on taas ladattu paljon odotuksia, Suomelan juttu alkaa hahmottua, sillat ja portaat nytkähtävät eteenpäin, tietysti raksalla vesi-, viemäri-, ja ilmastontiputkien veto jatkuu sekä tietysti kesäsäitä odotellaan taas saapuvaksi.


Gyptone-suunnittelua


Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.