Hyvin huuhtelee…

Viikko 20

Easyledin edustajat tulivat käymään rakennuksella ja kävimme valaisusuunnitelmaa läpi. Se ei näytä vaan hyvältä vaan todella hyvältä. Oli hienoa nähdä, että he olivat saaneet ratkaistua meidän kakkoskerroksen ”avoimen välitilan” valaistuksen. Innolla odottelemme suunnitelman lopullista valmistumista.

Geberitiltä tuli ”saksantuliainen” , ennakkosuunnitelmamme pitää, systeemi on täydellisen nerokas… Käytäntö sitten osoittaa lopullisen toimivuuden mutta Me olemme varmoja asiasta, hih.

Raksalla väliseinät ”nousevat” vähitellen. Yllättävän iso homma oli laskea suunnilleen Gyprocin menekki mutta eiköhän oikea määrä löytynyt. Alkuperäinen hahmotelma oli n.500 neliötä ja laskelmat toivat ruutuun 557,88 neliötä. Ko. lukema pitää varmaan kertoa jollain ”varmistusluvulla”, että jää ainakin jonkun verran yli… ja laskelmissa ei tietenkään ole edes varastoa, eikä alapohjaa… Tosin emme tiedä tuleeko sinne edes Gyproccia.

Akustoinnin puolella olemme kallistumassa Gryptone tuoteperheen valikoimaan. Tuotteet vaikuttavat hyvältä ja valikoima tuntuisi laajalta.

Viikko 21

Liittyen pihasuunnitelman pähkäilyyn, kiertelimme viikonloppuna pihakiviä myyviä liikkeitä läpi ja tutustuimme valikoimaan sekä tietysti hintatasoon. Meillä on ajatustasolla idea, että autopiha (n.180m2) asfaltoidaan, koska se on halvempaa (onko?) ja pihan ”käytävät” laitetaan kivetyksellä. Meille on tulossa myös jonkin verran muureja erottamaan eri osia tontilla, johtuen yli metrin korkoerosta ”kaakkonaapurin” kanssa.

Tällä viikolla alkoi näkyä Eurovaalien lähestyminen ja Tero alkoi etsiä mitä ehdokkaat ovat mieltä kestävän kehityksen rakentamisesta. Hyvin nopeilla silmäyksillä ehdokkaiden kotisivuilla näki oliko ehdokkaalla mitään käsitystä ko. asiasta. Ihmetystä herätti se miten harva ehdokas mitenkään edes viittasi ko. aihepiiriin sivuillaan, ihmetystä siksi kun Aamulehti kertoi, että Suomalaisten äänestäjien mielestä EU-parlamentissa pitäisi huolehtia ensisijaisesti ympäristöasioista! No tästä kaikesta motivoituneena Tero runoili viestintynkää aihealueesta mielenkiintoisille ehdokkaille. Enimmäkseen siis sellaisille, joita oli kuvitellut voivansa äänestää, sekä muutamalle, joka materiaaleissaan mainitsee rakentamisen yhtenä tärkeänä ympäristöasiana . Toisaalta ainakin ”valtapuolueiden” ehdokkaiden vastaukset ovat varmaan aika samasta puusta, mihin olemme törmänneet aikaisemminkin mutta mielenkiinnolla silti odottelemme vastauksia.


Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.