Varmista, että valitsemasi mosaiikki sopii juuri siihen tarkoitukseen, johon olet sen ajatellut. Asennus ei ole sen vaikeampaa kuin tavallisten laattojen kiinnitys, ja myyjä auttaa valitsemaan välineet.
Tarkkuutta tarvitaan joka tapauksessa, samoin aikaa, sillä kiinnitys voi olla hieman työlästä, vaikka laatat ovat kiinni paperi- tai lasikuituarkeissa.
 
Jos haluat asetella mosaiikkeja isojen laattojen sisälle, mikä vaatii jo näppäryyttä, poraa laattaan reikä ja sahaa lankasahalla tai leikkaa lasiveitsellä haluamasi kokoinen aukko. Jos asennat mosaiikit laattojen kulmiin, leikkaa kulmat vaikka sirkkelillä ja viimeistele reunat hiekkapaperilla.
 
Vaaleisiin ja läpikuultaviin lasimosaiikkeihin kannattaa valita valkoinen kiinnityslaasti, sillä tumma laasti paistaa läpi. Muutenkin valkoinen saneerauslaasti on hyvä valinta varsinkin silloin, kun sauman sävy on vaalea. Jos laasti pursuu kiinnitysvaiheessa saumoista, poista ylimääräinen laasti heti.
 
Mosaiikkilaatoissa saattaa olla valmistusmenetelmistä johtuvia mitta- ja sävyeroja, jotka eivät siis ole virheitä. Mittapoikkeamat kuitenkin tasautuvat helposti, kun saumoja on paljon. Samasta syystä kannattaa valita muovi- ja pigmenttivahvisteinen sauma-aine, joka on helppo puhdistaa Valitse myös saumaväri tarkasti, sillä väärä sävy voi pilata toivotun vaikutelman, kun oikealla sauman sävyllä sitä voi tehostaa.
 
Mosaiikin asennus:
 
1. Hyvät pohjatyöt ratkaisevat lopputuloksen, sillä pienikin poikkeama pohjassa saattaa rikkoa laatan.
 
Lasikuituverkolla sidottu mosaiikki asennetaan verkkopuoli alaspäin  
2. Lasikuituverkolla sidottu mosaiikki asennetaan verkkopuoli alaspäin. Paperi jää asennettaessa näkyviin.
Kiinnitä laatat kumilastalla ja tarkista, että ne ovat kunnolla kiinni laastissa  
3. Kiinnitä laatat kumilastalla ja tarkista, että ne ovat kunnolla kiinni laastissa.
 
4. Poista liika laasti ja anna kuivua.
Jos laatat on sidottu paperilla, kostuta arkki ja anna sen vettyä. Poista paperi ja puhdista mosaiikin pinta lämpimällä vedellä.  
5. Jos laatat on sidottu paperilla, kostuta arkki ja anna sen vettyä. Poista paperi ja puhdista mosaiikin pinta lämpimällä vedellä.
Saumaa huolellisesti kumilastalla  
6. Saumaa huolellisesti kumilastalla. Liikuta lastaa viistoon saumojen yli, jotta laasti tunkeutuu varmasti joka koloon.
Pese lopuksi saumat oikeaan muotoonsa kostealla sienellä ja puhdista mosaiikin pinta huolellisesti märällä rievulla  
7. Pese lopuksi saumat oikeaan muotoonsa kostealla sienellä ja puhdista mosaiikin pinta huolellisesti märällä rievulla.