Pieleen meni kylppäriremontti!
Kahluusaappaat tarvis hammaspesulle mennessä…
Teimme vuosi sitten vesivahingon jälkeen mittavan kylppäriremontin miniatyyrikokoiseen kylppäriimme. Ahdoimme peränurkkaan vielä saunankin, joka oli edellisiltä omistajilta jäänyt keskeneräiseksi. Toimiva tuli: mahtuu siellä saunomaan kerrallaan ainakin yksi kiinalainen kyykyssä. (Ehkä adoptoimme kyseisen maan kansalaisen, ja vieläpä vanhan ja kumaran sellaisen, kun on niin sopiva sauna jo.)

Olipa siinä sitten ihan ammattimies lattiaa valamassa, ja kuinkas vaan se kallistuskulma ei oikein onnistunut, vaan uima-allas siitä lähinnä tuli, mikä tosin on lapsista mukavaa.

Standardikokoiset suihkukaapit eivät tilaan sovi, ja niin mies laittoi vanhan suihkualtaan, muoviseinän ja suihkuverhon takaisin paikoilleen. Ei tule vesi suihkusta nyt ympäriinsä, se vain tulee altaan ja lattian välistä. Eikä sieltä pysty lattiakaivoakaan putsaamaan, en tosin himoitse kyseistä hommaa, mutta voisi kaivo vetää paremmin jos saisi sen puhdistettua.

Niinpä olen ajatellut, kunhan kukkaron nyörit antavat periksi, hakea laattaliikkeestä peräkontillisen kauniita merenvihreitä ja turkoosinsinisiä lasitiiliä, heivata suihkuallasrumiluksen kaatopaikalle, ja muurata seinän ja kynnyksen suihkunurkkaukseen. Näin tämä lattian kokoinen uima-allas ainakin pienenisi ja olisi helppo kuivata suihkun jälkeen ja lattiakaivonkin pystyisi siivoamaan. Ainoa ongelma on, etten ole juurikaan tiiliä muuraillut, osaisinko moista tehdä, ja tunnen vain yhden alan ammattilaisen, sen joka alkuperäisen remontin teki…