Kylpyhuone ja keittiö ovat tiloja, joiden täysremonttiin kuluu suuria summia, eikä niitä tehdä usein. Kodin muut muutokset – vaikka seinien maalaaminen – on helpompi toteuttaa, jos haluaa vaihtelua, mutta kylpyhuone kannattaa suunnitella sellaiseksi, ettei siihen kyllästy kovin nopeasti.

Lisää tilaa syvennyksestä. Vanha kylpyhuone oli pieni, eikä kovinkaan toimiva. Saadakseen lisää pinta-alaa talon omistajat Klaus ja Lene saivat tosissaan käyttää mielikuvitustaan. Lopputuloksena on huomiota herättävä kylpyhuone. Ei dramaattisen erilainen, mutta näppärä ja hauska: suihku sijoitettiin tavallaan toiseen kerrokseen aiemmin käyttämättömänä olleeseen seinäsyvennykseen. Ratkaisuun päädyttiin talon muodon ja rakenteen perusteella.

Pariskunta halusi tyylillisesti klassisen ajattoman kylpyhuoneen, johon ei hevillä kyllästyisi.

Lattian kaltevuus pitää vedet visusti suihkutilassa. Raidallinen tapetti luo hotellimaista tuntua. Hauskoille vaaleanpunaisille jakkaroille voi istahtaa hetkeksi aamutoimien lomassa.
Automaattista. Valot syttyvät kun suihkuttelija saapuu paikalle. Lattian kaltevuus pitää vedet visusti suihkutilassa. Mustaa ja valkoista. Raidallinen tapetti luo hotellimaista tuntua. Hauskoille vaaleanpunaisille jakkaroille voi istahtaa hetkeksi aamutoimien lomassa. Punainen nuoli osoittaa suihkun paikan.

 

– Halusin kylpyhuoneeseen hotellimaista tuntua. Pyrimme puhtaisiin linjoihin, sillä kylpyhuoneen täytyy tuntua hivenen erityiseltä ja ylelliseltä. Kotimme on muuten melko värikäs, joten halusin kylpyhuoneeseen pelkistetyn tyylin, joka kestää pitkään, talon emäntä kertoo.

Mustavalkoinen värimaailma on klassinen, eikä siihen ihan heti kyllästy. Lattian musta mosaiikki jatkuu suihkutilan seiniin. Mustavalkoinen raidallinen tapetti tuo kontrastia, mutta tukee samalla kokonaisuutta.

Tunnistinvalaisimet. Viisi askelmaa muuta tilaa ylempänä sijaitsevassa suihkussa saa suihkutella muiden katseilta piilossa, ja portaat tekevät suihkunurkasta vieläkin eristetymmän. Lattian valmiista kaltevuudesta oli paljon hyötyä, portaita alas virtaavaa vesisuihkua ei tarvitse pelätä.

Toiselle seinälle upotetut neljä spottivalaisinta tuovat miellyttävää valoa muuten pimeään suihkutilaan. Sekä valaisimet että puhaltimet toimivat tunnistimilla. 

Jykevä betoniallas tarjoaa runsaasti laskupintaa. Seinäsyvennys kätkee sisäänsä kylpytakkien koukut ja musiikkilaitteita varten rakennetun hyllyn.
Jykevä betoniallas tarjoaa runsaasti laskupintaa. Tavoitteena oli klassinen ja pelkistetty tyyli, johon ei kyllästy. Peili on kirpputorilöytö. Seinäsyvennys kätkee sisäänsä kylpytakkien koukut ja musiikkilaitteita varten rakennetun hyllyn.

Plussaa!

Parasta kylpyhuoneessa on suihku. On ihana suihkutella, kun sitä varten ei tarvitse ahtautua muodottomien suihkuverhojen tai kylmien lasiseinien suojaan.

Miinusta!

Pientä miinusta tulee kylpyhuoneen betonialtaasta, joka tulee helposti saippuasta valkoiseksi. 

Käy katsomassa lisää sauna- ja kylpyhuoneideoita osoitteesta: kuvagalleriat.suomela.fi