Tilattiin myös seinille kipsilevyt Gyprocilta. Noin parisataa levyä ja Isoverilta väliseinävillat!

Vuoden vaihde menikin ihanissa merkeissä Kätilöopistolla ja kotiin tuomisena oli varmaan ainakin Tuusulan vuoden viimeinen. Tämän onnellisen tapahtuman johdosta on ollut aika hiljaista niin raksalla kuin netissäkin! Tosin kaikki ei ole ollut ihan jäissä vaan selvitystöitä ja kontaktointeja on jatkettu ahkerasti.

WWF:stä tuli mielenkiintoinen vastaus yhteistyöehdotukselle! Eli siellä ollaan niin kuin odottaa saattaa, niin todella kiinnostuneita projektistamme. Isolla mielenkiinnolla odotellaan mitä yhteistyössä saadaankaan aikaan.

Muuten on ollut yllättävän hiljaista myös sähköpostissa… Tosin vuoden vaihde on varmasti muutenkin hiljainen, koska yritykset ja ihmiset valmistautuvat lomaan ja uuteen vuoteen. Eli hyvin käyntiin lähteneet keskustelut Tuusulan kunnanvaltuutettujen kanssa eivät näytä tuovan tulosta. Uusi yritys kun alkuvuoden ”ruuhkasta” on selvitty.

Jostain syystä ”Yllätetään yhteiskunta” -hankkeen vetäjästä ei ole kuulunut pihaustakaan… Ehkä heillä on vaan niin kiire, etteivät ole ehtineet vielä edes lukea viestiämme, ehkä…pistetään sekin vuodenvaihde ruuhkan piikkiin

Sipe Santapukin talohankke, mielenkiintoisia juttuja

Luettiin ja katseltiin töllöstä Sipe Santapukin talohankkeesta, mielenkiintoisia juttuja. Sipekin kutsuu taloaan ”aktiivitaloksi” kun siellä ilmeisesti tuotetaan kaikki oma sähkö ja ylimääräinen lahjoitetaan sähköyhtiölle. No toivottavasti ja luultavasti talossa on myös rakentamisen laatu kunnossa! Ainakin yläpohja taitaa olla erittäin hyvin eristetty kun netistä huomasin SPU:n tuotteita käytetyn…

Kaiken kruunuksi työmaapäällikkö nyrjäytti nilkkansa (sitä se vaariksi tuleminen teettää) ja sai viikon lepoa, mikä on toisaalta ihan hyvä juttu, että saa vähän ”hengähtää”. Seuraavaksi onkin edessä n. 200 Gyprocin kipsilevyn kantaminen sisään ohjelmassa.

Gycrocin kipsilevyt saatiin kannettua sisään ja muutama kymmenen jo nostettua ylempiin kerroksiin. Näinä päivinä aloitetaan väliseinien villoitus.

Onhan varmaan taas paljon ollut suunnittelua mutta suurin huomio tosiaan on siirtynyt pieneen mutta ah niin ihanaan tyttäreemme. Ja tuleva muuttohan häämöttää jo juhannuksena ;).

Tuosta Santapukin talosta vielä jäimme miettimään, että siellä on varmaan laskettu, että akusto ei ole kannattava vaan ”halvemmaksi” tulee pistää ylijäämäsähkö yleiseen sähköverkkoon ilmaiseksi silloin kuin ylimääräistä tulee. Onhan Santapukilla varmasti ”Suomen parhaimmat” suunnittelijat hankkeessa mukana, joten siellä osataan tehdä tarvittavat laskelmat. Santapukin porukat ovat varmasti ihmetelleet, miksei Suomessa saa kahdensuuntaista sähköliittymää, jolloin ylijäämä pienentäisi Santapukin sähkölaskun vuositasolla aika lähelle nollaa.

Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.