Omakotitalon sähkölämmitysvinkit

Talo

Tällä hetkellä tutkimusten mukaan sähkölämmitys on edullisin lämmitysvaihtoehto, kun huomioidaan investoinnit, käyttökulut ja lasketaan 20 vuoden sähkölaskut näillä energiahinnoilla, sanoo mittaus- ja sähkötekniikan insinööri Jore Penttinen, joka on ollut mukana Villa Helenan sähkölämmityksen suunnittelussa.

Joren sähkölämmitysvinkit:

 

 1. Jos haluat jättää talosta mahdollisimman pienen hiilijalanjäljen, niin sähkölämmitys on ympäristöystävällisin lämmitysmuoto. Edellytyksenä on tietysti, että sähkö on tuotettu ympäristöystävällisesti.
 2. Mieti huonekohtaisesti lämmitystarve. Kaikissa huoneissa ja tiloissa ei kannata pitää samaa lämpötilaa.
 3. Mieti myös lämmitystarve viikonpäivien ja kellonaikojen mukaan. Pienistä säästöistä tulee suuri summa vuoden mittaan.
 4. Jotta sähkölämmitys olisi mahdollisimman edullinen, se edellyttää älykästä säätösysteemiä, joka reagoi huoneilman lämpöön.
 5. Sähkölämmityksen etuna ovat suhteellisen edulliset investoinnit.
 6. Varmista, että sähkölämmityksesi on helppo ja nopea säätää, muuten säätömahdollisuuden käyttö voi olla vähäistä, ja silloin säästöä sähkölaskuissa ei synny.
 7. Vertaile kriittisesti uusia lämmitysmuotoja ja käytä talonpoikaisjärkeä sekä ammattilaisten apua lämmitysjärjestelmän valinnassa. On olemassa monia esimerkkejä aiemmista lämmitysinnovaatioista, joiden antama lisäarvo on jäänyt vähäiseksi.

   

   

   

 

 

 

Vinkit: Mittaus- ja sähkötekniikan insinööri Jore Penttinen, Oryx Oy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

lämmitysjärjestelmä pientalon lämmitysjärjestelmä sähkölämmitys


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: