Sisäpintatyöt Villa Helenassa. Tutustu sisäkattoon, joka toi säästöä.

Talo

Punaisena lankana sisätilojen materiaalivalinnoissa olivat maltilliset, harmoniset ja rauhalliset värit. Siten saadaan tyylikäs ja rauhallinen yleisvaikutelma. Esimerkiksi kaikkiin yläkerran lattioihin valittiin harmaa suurikokoinen laatta.

Villa Helenan rakentaminen on edennyt suunnitellussa aikataulussa ja budjetissa. Nyt on sisätöiden aika.

Punaisena lankana sisätilojen materiaalivalinnoissa olivat maltilliset, harmoniset ja rauhalliset värit. Siten saadaan tyylikäs ja rauhallinen yleisvaikutelma. Esimerkiksi kaikkiin yläkerran lattioihin valittiin harmaa suurikokoinen laatta.


Laatan valinta: suunnittelijaveli haluaa, että yläkerran laatat ovat samanlaisia, siten saadaan aikaiseksi tyylikkään rauhallinen kokonaisuus.

– En halunnut erilaisia lattiamateriaaleja eri huoneisiin, koska siten kokonaisuudesta olisi tullut levoton ja halvan näköinen, tietää suunnittelija Witka.

Hän lisää, että kova kivinen lattia keskustelee kauniisti pehmeän massiivihirsipuuseinän kanssa.

Samanlaista harmoniaa tavoitellaan myös alakerrassa, jossa betoniseinät on vain tasoitettu ja maalattu. Vähemmän on enemmän -ajatus toimii kaikissa Villa Helenan tiloissa.


Mobair siirtoilmapuhallin

Ennen seinäpintojen väliseinärappauksia lähes jokaisen oven yläpuolelle on asennettu Mobair-siirtoilmapuhallin. Talossa on älykkäitä energiatehokkaita Ville Witkan suunnittelemia lämmitysratkaisuja, joista Sisko ja Se veli -juttusarjan edetessä tullaan kertomaan lisää.

Rytmikäs katto


Rimakatto Rytmi

Kun suunnittelija Witka oli viime kesänä Kokkolan asuntomessuilla, syntyi idea erilaisesta sisäkattoratkaisusta.

– En halunnut 1 800 euroa maksavaa tavallista paneelikattoa yläkertaan, joka olisi normitoimitus hirsitalossa. Sahautin peruskakkoskakkosen viistosti kahtia, jolloin siitä saatiin tuplasti enemmän juoksumetrejä. Ja hintakin oli vain 600 euroa, eli alle puolet alkuperäisestä, selvittää Witka.

Kun rimat laitetaan matalat sivut vastakkain ja joka toinen rima vastakkaisiin suuntiin, saadaan rytmiä kattoon. Lopputulos on kuin musiikki tai aalto. Näin valo pääsee leikkimään katossa ja puun luontainen charmi pääsee esiin

Budjettitarkkailua


Rakentaminen on kuin portaat, jossa edetään yksi askel kerrallaan.

Villa Helenan alkumetreillä maanrakennustyöt ylittivät budjetin, joten on oltu tarkkoina, jotta rahat riittävät. Sisko ja Se veli tekivät välibudjetin ja huomasivat ilokseen, että budjetin liikkumavarassa on pysytty hyvin.

– Talon rakentamisessa perusasiat on syytä viedä loppuun asti, kuten vaikkapa rappaukset, pihatyöt tai pellitykset. Niitä harva lähtee parantelemaan rahatilanteen kohentuessa. Toisin on vaikkapa kodinkoneiden laita, jotka ovat kulutustavaraa. Jos siis rakennusbudjetin pohja alkaa uhkaavasti häämöttää, kannattaa tinkiä tämäntapaisten hankintojen hinnassa, vinkkaa Witka.

Lisää kuvia seuraavalla sivulla!


Ulkolasien mittaus

Monesti rakennuskohteessa unohtuvat tuiki tärkeät pienehköt ulkoyksityiskohdat, kun sisätyöt vievät kaiken huomion.

– On kuitenkin hyvä tehdä järjestelmällisesti talo ulkoakin valmiiksi, muuten ei heru käyttöönottolupaa. Ja keskeneräisessä talossa ei ole mukava asustella, muistuttaa Witka.


Villen pään mittaus

Sisko Helena on huolissaan suunnittelijaveljensä paineensietokyvystä, joten säännöllisin väliajoin on syytä tarkistaa myös veljen pään tilavuus, mahtuuko sinne uusia stressaavia rakentamiseen liittyviä asioita. Rakentamien kun tuppaa olemaan itse kullekin kokonaisvaltainen stressitekijä, myös ammattilaiselle.


Helena harjan varressa.

Villa Helenan rakennustyömaalla on ollut varsin siistiä koko ajan. Eikä emännän ole tarvinnut hääriä harjan varressa kuin kuvaustilanteen rekvisiitaksi. Urakoitsija on hoitanut kohteen siivouksen äärimmäisen hyvin. On hyvä muistaa, että siisteys vaikuttaa työn tehokkuuteen ja turvallisuuteen.


Julkaisuun liitetyt avainsanat:

hirsiseinä lattialaatta lattiamateriaalit mobair rimakatto seinäpinnat siirtoilmapuhallin sisäpinnat villa helena

Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: