Villa Valo on kaksikerroksinen pientalo, jonka huoneistoala on 344 neliötä. Talon pääsuunnittelija on arkkitehti Reijo Mitrunen, QVIM Arkkitehdit Oy, Kuopio. Kahdelle aikuiselle osin edustustarkoituksiin suunnitellussa Villa Valossa on vaikutteita Alvar Aallon kynänjäljestä, ja toisaalta kaikuja klassismista ja funkiksesta.

Talon sijainti Kallaveden rannassa on vaikuttanut paljon suunnitteluun – perusratkaisu korostaa valoa, avaruutta ja luonnonläheisyyttä. Villa Valo on pelkistetyn kaunis ja siinä näkyy paikallisten ammattilaisten kädenjälki lukemattomissa yksityiskohdissa niin sisällä kuin ulkona.

”Olemme iloisia saamastamme tunnuksesta. Kun messukävijät arvioivat kymmeniä taloja omista näkökohdistaan, on palaute sitäkin arvokkaampaa. Olemme tehneet asioita, joita suomalaiset arvostavat”, kiteyttää Lammi-Kivitalot Oy:n toimitusjohtaja Tatu Jokisalo.

Yhteistyö tilaajan kanssa sujui esimerkillisesti koko projektin ajan. Aikaa varattiin riittävästi tarpeiden kartoitukseen. Tästä lähtökohdasta alkoi suunnittelu, jonka edetessä rakentui verkosto eri toimijoiden kesken.  Lopputuloksena järven rantaan syntyi kodikas, valkoisena hohtava helmi, jota arvostavat tilaaja ja messuyleisö.

 


Olohuone Villa Valo

Villa Valon suunnittelun kulmakivet

Lammi-Kivitalojen filosofiassa huomioidaan tilaajan tarpeiden lisäksi rakennuspaikka, ympäröivä luonto, energiatehokkuus ja rakennusbudjetti. ”Kivitalon rakenteiden massiivisuus on hyvä lähtökohta energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Lammi-Kivitalojen seinärakenteen eristeenä on ollut vuodesta 2009 alkaen entistä energiatehokkaampi, täysin kierrätettävä ja päästövapaa Neopor, jolla päästään uusiin energiamääräyksiin muuttamatta seinärakenteen ulkomittoja”, muistuttaa Tatu Jokisalo.

Lisätietoja: www.lammi-kivitalot.fi


Makuuhuone Villa Valo