Pääsiäisestä selvittiin ja saatiin hyvin levättyä. Tosin ajatukset ja jutun aiheet kääntyivät taas jatkuvasti seuraaviin työvaiheisiin ja mm. pihasuunnitelmaan tutustumiseen.

Tiistaina purettiin lattiavalua varten tehdyt kaukalot ja alettiin valmistelemaan seuraavaa ja viimeistä sisätiloissa tapahtuvaa valua! Eli seuraavien valukaukaloiden teko alkoi. Tältä ne tulevat näyttämään…

Seuraavana iltana jatkui valun valmistelu ontelolaattavalun tuennan tekemisellä

Samalla Hanna ”nakersi” rungosta tulevat tukiraudat esiin. Ja Tero väänteli ontelolaattoihin pistettävät raudat muotoon… Ontelolaattavalua valmisteltaessa tuli seuraava mietinnän paikka. Eli nyt kun kaikki lattiat ovat ”kelluvia” (irti rungosta) niin miten sama tilanne pidetään myös ko. valun osalta. Tuleva valu leventää ontelolaattoja (lattiaa) 20-25 cm ja se ei saa pilata askeläänieristystä, varsinkaan tulevan TV-huoneen osalta. Tähän keksimme ratkaisun käyttämällä Uponorin kavereilta raksalle jäänyttä paksun ”teippiä”, jolla saamme aikaan äänen kulkeutumisen katkaisevan ”kaistan”. Edellisestä kuvasta näkyy myös tulevan valun leveys…

Lauantain lopuksi tehtiin vielä valukaukaloiden ristiintuenta . Lauantain loppupäivä raksalla menikin ”vieraita” viihdyttäessä, raksalla kävi epoksilattioita tekevä kaveri, joka esitteli erilaisia pintoja ja värejä mitä voidaan epoksilla tehdä. Epoksilattiahan on ollut ennenkin mietinnässä mutta se oltiin jo ehditty hylätä liian teollisen lopputuloksen vuoksi. Nyt nähtiin mitä kaikkea epoksin sisään voidaan laittaa/upottaa, että lopputuloksesta tulee kaikkea muuta kuin teollisen näköinen! Mehän olemme koettaneet välttää ylimääräistä massaa, tarkoituksena edelleen, ettemme varaa lämpöä mihinkään muuhun kuin varaajiimme ja siihen epoksilattia olisi juurikin sopiva materiaali.

Täytyy vielä mainita, että todella hyvin tuntuisi askeläänet olevan eristetty rungosta. Tähän asiaan saamme täyden varmistuksen projektin edetessä, kun Uponorilta tulevat mittamiehet mittailemaan askelääniä db-mittarin kanssa. Kerromme varmasti mitä mittauksista selviää.Seuraa Villa Unelman valmistumista! Tero Niemi ja Hanna Castrén-Niemi rakentavat Tuusulaan unelmiensa taloa, ”asumismukavaa passiivitaloa”. Tavoitteena on mm. aurinkoenergian ja taloautomaation laaja hyödyntäminen. Yksityiskohdat selkiytyvät sitä mukaa kun rakentaminen etenee. Lue lisää rakentamisen vaiheista, jokaista rakennusvaihetta on myös mahdollisuus kommentoida kunkin jutun jälkeen.