MAINOS

Mielessä LED-lampun vaihtaminen – lue tämä ensin

SisustusTalo

Jos halogeenilampun nimellisjännite on 230V, voidaan halogeenilamppu korvata suoraan LED-lampulla, jonka nimellisjännite on myös 230V. Tyypillisin kohdelampun kanta on tällöin GU10.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Mikäli halogeenikohdelampun nimellisjännite on matalajännitteinen (tyypillisesti 12V), tilanne muuttuu.

Matalajännitteen tuottaa halogeenilampulle halogeenimuuntaja, joka ei ole suunniteltu LED-lampuille. Halogeenimuuntajat vaativat tietyn pohjakuorman (tyypillisesti 20-30W) toimiakseen sekä näiden tuottaman jännitteen laatu ei useimmiten sovellu LED-käyttöön.

Eli tässä tapauksessa tulee LED-lampulle hankkia LED-käyttöön sopiva virtalähde ja korvata olemassa olevat halogeenimuuntajat.

Lisäksi on huomioitava, että halogeenilampuille suunnitellut himmentimet eivät pääsääntöisesti sovellu LED-lamppujen himmennykseen.

LED-lampun vaihtaminen

LED-lampun vaihtaminen – huomioi tämä!

Kodin valaisimiin ja lamppuihin on saatavilla useita erilaisia LED-lamppuja. Sisätilojen valaisimissa, joissa on halogeeni-, energiansäästö- tai hehkulamppu, voi korvata ledeillä. LED-lamppuja on tarjolla myös loisteputkivalaisimiin. Ledilamppu sopii myös ulkovalaisimiin, mutta kyseisen lampun täytyy myös olla käyttötarkoitukseen sopiva.

Lue myös: LED-lamppu korvaamassa hehkulamppuja, Lamppujen kierrätys on ympäristöteko – osaatko kierrättää lamput oikein?, Valloittavatko Led-valot?, Monikäyttöinen LED säästää energiaa, syttyy heti ja kestää pitkään, LED-lamput tuovat säästöjä sisällä ja ulkona ja Lamppujen pakkausmerkintöjen selitykset

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

halogeeni-lamppu halogeenilamppu led-lamppu led-valaisin