Mielessä LED-lampun vaihtaminen – lue tämä ensin

SisustusTalo

Jos halogeenilampun nimellisjännite on 230V, voidaan halogeenilamppu korvata suoraan LED-lampulla, jonka nimellisjännite on myös 230V. Tyypillisin kohdelampun kanta on tällöin GU10.

Mikäli halogeenikohdelampun nimellisjännite on matalajännitteinen (tyypillisesti 12V), tilanne muuttuu.

Matalajännitteen tuottaa halogeenilampulle halogeenimuuntaja, joka ei ole suunniteltu LED-lampuille. Halogeenimuuntajat vaativat tietyn pohjakuorman (tyypillisesti 20-30W) toimiakseen sekä näiden tuottaman jännitteen laatu ei useimmiten sovellu LED-käyttöön.

Eli tässä tapauksessa tulee LED-lampulle hankkia LED-käyttöön sopiva virtalähde ja korvata olemassa olevat halogeenimuuntajat.

Lisäksi on huomioitava, että halogeenilampuille suunnitellut himmentimet eivät pääsääntöisesti sovellu LED-lamppujen himmennykseen.

LED-lampun vaihtaminen

LED-lampun vaihtaminen – huomioi tämä!

Kodin valaisimiin ja lamppuihin on saatavilla useita erilaisia LED-lamppuja. Sisätilojen valaisimissa, joissa on halogeeni-, energiansäästö- tai hehkulamppu, voi korvata ledeillä. LED-lamppuja on tarjolla myös loisteputkivalaisimiin. Ledilamppu sopii myös ulkovalaisimiin, mutta kyseisen lampun täytyy myös olla käyttötarkoitukseen sopiva.

Lue myös: LED-lamppu korvaamassa hehkulamppuja, Lamppujen kierrätys on ympäristöteko – osaatko kierrättää lamput oikein?, Valloittavatko Led-valot?, Monikäyttöinen LED säästää energiaa, syttyy heti ja kestää pitkään, LED-lamput tuovat säästöjä sisällä ja ulkona ja Lamppujen pakkausmerkintöjen selitykset

Julkaisuun liitetyt avainsanat:

halogeeni-lamppu halogeenilamppu led-lamppu led-valaisin


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: