Rakentamisen homeongelmat on mahdollista estää

KeittiöTalo

Homeongelmat ja niiden ehkäiseminen tulevaisuudessa, homevapaa rakentaminen, homehtumattomat rakenteet ovat suomalaisten terveyden kannalta ratkaisevan tärkeäitä seikkoja. Lue lisää!

Jaa sosiaalisessa mediassa

Homeongelmat saavat uuden yhdistyksen. Homeettomuuden tavoitetta lähtee tukemaan lokakuussa perustettu yhdistys Rakenneturvallisuus ry. Uusi yhdistys ryhtyy toimiin turvallisemman, terveellisemmän ja energiatehokkaamman ympäristön puolesta.

– Homeen aiheuttamia terveydellisiä ja taloudellisia haittoja ei ole viime vuosina onnistuttu vähentämään ja valitettavasti myös uusia kosteusvaurioita ja sisäilmaongelmia syntyy. Me lähdemme nyt aktiivisesti edistämään homevapaata rakentamista ja tavoittelemaan terveempää ympäristöä, linjaa Rakenneturvallisuus ry:n puheenjohtaja Ilkka Pohjoismäki.

Homeongelmat ovat vältettävissä

Rakenneturvallisuus ry:n viesti on, että avain homevapaaseen rakentamiseen on oikeanlaisten eristeiden käyttö ja objektiivisen tiedon lisääminen rakentajien keskuudessa.
-Rakentamisen laatu ja ongelmien välttäminen on kaikkien alan toimijoiden yhteinen tavoite. Homehtumattomat muovieristeet ovat viime vuosina yleistyneet nopeasti Suomessakin juuri sitä syystä, että oikeanlaisilla lämmöneristevalinnoilla voidaan tutkitusti välttää ja estää homeongelmat, Pohjoismäki sanoo,

Nollaenergiatalo on jo tätä päivää

Muita Rakenneturvallisuus ry:n toiminnan avainteemoja ovat rakentamisen energiatehokkuuden lisääminen ja paloturvallisuus. Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi ja EU:n ilmastotavoitteet pakottavat rakentamisen jatkossa entistä energiatehokkaampaan suuntaan. Yhdistys haluaa toiminnallaan olla mukana toteuttamassa turvallisia, terveellisiä ja energiatehokkaita rakennuksia Suomeen jo ennen tavoitevuotta 2020.

– Haluamme oikaista näkemyksiä siitä, että energiatehokkuuden vaatimusten kiristyminen jotenkin vaikeuttaisi rakentamista. Oikeilla valinnoilla voidaan helposti pystyttää nollaenergiarakentamisen edellyttämiä rakennuksia tinkimättä kosteusteknisestä turvallisuudesta tai paloturvallisuudesta, Ilkka Pohjoismäki sanoo.

Rakenneturvallisuus ry aikoo myös työskennellä sen eteen, että jatkossa alan toimijat puhaltaisivat tehokkaammin yhteen hiileen ja tutkimuksen avulla aktiivisesti kehittäisivät alaa. Yhdistyksen suunnitelmissa on paitsi tutkimus, myös tiedotus- ja koulutustoiminta sekä aloitteet päättäjien suuntaan.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

home homehtumattomat rakenteet homeongelma rakenneturvallisuus


Artikkelin aiheeseen liittyviä yrityksiä: