MAINOS | Sabora Pharma Oy

Rautalisä imeytyy tehokkaasti eikä ärsytä vatsaa

Ruoka
Rautalisä suositellaan otettavaksi tyhjään vatsaan imeytymisen takaamiseksi.
Tehokkaasti imeytyvä rautalisä auttaa palauttamaan voimat, kun raudanpuute vie voimat. Vaikka varsinaista anemiaa ei olisikaan, ihminen voi kärsiä raudanpuutteesta eli elimistön liian pienistä rautavarastoista.
2.4.2024

Rautalisä auttaa, kun elimistö kärsii raudan puutteesta. 

Raudanpuuteanemia vie voimat joka viidenneltä suomalaiselta naiselta joka vuosi, mutta myös lapset ja miehet kärsivät anemiasta.

Raudanpuute voi johtua siitä, että on menettänyt verta esimerkiksi leikkauksen, verenluovutuksen tai runsaiden kuukautisten seurauksena.

Anemia voi johtua myös suolistosairaudesta tai raudan heikosta imeytymisestä esimerkiksi urheilijoilla.

Raudanpuutteen oireita ovat esimerkiksi

  • väsymys
  • aivosumu
  • keskittymiskyvyn puute
  • sydämen sykkeen nousu
  • aiempaa herkempi hengästyminen. 

Raudanpuute voi myös pahentaa sydän- ja keuhkosairauksien oireita. 

Naisella on kädessään rautalisävalmiste kapselina ja lasillinen vettä.
Uuden rautavalmisteen voi nauttia huoletta minkä tahansa ruuan kanssa ja mihin vuorokauden aikaan tahansa, koska rautaioni on suljettu tabletin sisään ja imeytyy koko ohutsuolen alueelta.

Tiedätkö elimistösi rautapitoisuuden?

Veren rautapitoisuus on helppo testata verinäytteellä, josta selviää hemoglobiiniarvo.

Alhainen hemoglobiini kertoo anemiasta.

Ferritiinipitoisuus plasmassa puolestaan kertoo siitä, miten paljon elimistössä on rautavarastoja. Ihmisellä voi siis olla ihan kelpo hemoglobiini, mutta alhaiset rautavarastot.

Raudanpuutteen oireet alkavat vähitellen elimistön sopeutuessa pieneneviin rautavarastoihin, eikä niitä siksi välttämättä tunnista. Sitä paitsi monet oireista sopivat muihinkin sairauksiin kuin anemian tai varastoraudan puutteeseen.

Rautalisä imeytyy tehokkaasti

Rautavalmisteiden käyttämiseen on perinteisesti kuulunut pohdinta, koska ja minkä ruuan kanssa rautaa kannattaa nauttia, jotta se imeytyisi mahdollisimman tehokkaasti elimistöön.

Nyt nämä pohdinnat voi jättää, sillä Sideral on rautalisävalmiste, jonka voi nauttia minkä tahansa ruuan kanssa ja mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Sideral-rautalisä ei ärsytä vatsaa tai edes maistu raudalta.

Sukrosomiaalisessa raudassa rautaioni on suljettu Sucrosome-kuoren sisään: Sucrosome suojaa rautaa vatsahappojen vaikutukselta ja tehostaa imeytymistä.

Sukrosomiaalinen rauta imeytyykin poikkeuksellisen hyvin kolmea reittiä koko ohutsuolen alueelta, vaikka tavanomaiset rautavalmisteet imeytyvät pääosin ohutsuolen alkuosasta.

Molekyyli pilkkoutuu vasta maksassa ja Fe3+-rautaioni on heti valmis sitoutumaan transferriinin kuljetettavaksi elimistöön, sinne missä rautaa eniten tarvitaan.

Rautalisä Sideral
Sideral on tarkoitettu henkilöille, jotka saavat ruuastaan liian vähän rautaa tai joiden raudan tarve on muuten lisääntynyt.

Muita Askelterapian tuotteita