MAINOS | Axo Finance Oy

Remontin kulut hallintaan – Yhdistelylaina säästää lainakuluissa

Talo
Remontti ja siihen liittyvät kulut saattavat joskus edellyttää lainan hakemista ja remontin aikana kulut saattavat vielä nousta yllättäen. Tämän seurauksena saattetaan joutua hakemaan useampaa lainaa, joiden yhteenlasketut korkokulut saattavat pahimmassa tapauksessa johtaa taloudellisiin vaikeuksiin. Yhdistelylaina voi tällaisessa tilanteessa auttaa hallitsemaan remontin kustannuksia ja säästämään lainakuluissa.
27.10.2023

Yhdistelylaina mahdollistaa useiden pienempien lainojen yhdistämisen isommaksi lainaksi, jonka edulliset ehdot auttavat vahvistamaan taloutta. Hyvin suunnitellun yhdistelylainan avulla on mahdollista säästää jopa satoja euroja kuukausittain. Lainan voi halutessaan saada maksettua kokonaan pois aikaisemmin, kun rahaa ei enää kulu niin paljoa useiden pienempien lainojen korkokuluihin.

Miten löytyvät parhaat korot ja ehdot yhdistelylainalle?

Kaikkien lainojen kohdalla parhaiden lainaehtojen salaisuus on kilpailuttaminen. Sen voi tänä päivänä tehdä kätevästi verkossa, jolloin palvelu kilpailuttaa 16 pankin lainatarjoukset helposti ja maksutta vain yhdellä lainahakemuksella. Aina ei siis ole viisainta tarttua ensimmäiseen mahdolliseen tarjoukseen, sillä eri luotonmyöntäjien lainaehtojen välillä voi olla suuriakin eroja juuri lainan lopullisiin kuluihin liittyen.

Kilpailuttamalla lainan saa useimmiten parhailla mahdollisilla ehdoilla varustetun lainatarjouksen. Pankit ja rahalaitokset voivat hinnoitella ja tehdä riskiarvioita eri tavoin, jolloin lainojen korot voivat vaihdella 4-20 prosentin välillä. Yhdistelylainojen tapauksessa kyse on tavallisesti melko tuntuvasta lainasummasta, jolloin edullisimmilla korkokuluilla kuukausittainen säästö voi olla jopa satoja euroja. Siksi onkin suositeltavaa verrata erilaisten pankkien ja rahoituslaitosten tarjouksia ennen pysyvien ratkaisujen tekemistä.

Kuinka yhdistelylaina voi auttaa remonttien budjetointia?

Yhdistelylaina voi auttaa remontin budjetoinnissa, koska maksuja suoritetaan kuukausittain vain yhdelle luotonmyöntäjälle. Lukuisten pienten lainojen kohdalla kulutustaan on hankalampaa seurata ja laskujen määrä saattaa jopa käydä stressaavaksi.

Stressi ja ylivelkaantumisen pelko voivat laskea, kun useat pienet lainat ja velat yhdistetään yhdeksi suuremmaksi lainaksi, jota lyhennetään vain yhdelle luotonmyöntäjälle. Aiemmin mainitun lyhyemmän maksuajan sijaan on mahdollista myös pitäytyä aiemmassa maksuaikataulussaan, mutta maksaa matalampaa kuukausierää alhaisempien korkokulujen vuoksi. Tällöin rahaa jää kuukausittain myös muihin menoihin ja talous ei kärsi niin kovaa kolausta monesti välttämättömästäkin remontista.

Mihin kiinnittää lainojen kilpailutuksessa huomiota?

Lainojen kilpailutuksessa on tärkeää kiinnittää huomiota lainan korkoon ja muihin kustannuksiin. Korko voi vaihdella eri pankkien ja rahoituslaitosten välillä, joten on tärkeätä vertailla eri tarjouksia. Myös lainan maturiteetti eli se, kuinka pitkä aika asiakkaalla on maksaa laina takaisin, vaikuttaa siihen, miten paljon asiakas lopulta kokonaisuudessaan maksaa.

Lainaa hakiessaan on oleellista kiinnittää huomiota omaan maksukykyynsä ja siihen, että laina-aika ja -summa ovat realistiset. Pienempien lainojen todelliset kustannukset kannattaa laskea tarkoin, ennen kuin lähtee hakemaan niiden hoitamiseen tarkoitettua lainaa. Myös liian pieni lainasumma voi johtaa siihen, että joutuu taas myöhemmin hakemaan lisää lainaa, jolloin päädytään samaan ongelmatilanteeseen useiden pienten lainojen kanssa.

Yhteenvetona, remontti voi olla iso sijoitus, mutta yhdistelylainan avulla siihen liittyvät velat voidaan hoitaa mahdollisimman pienillä ylimääräisillä kuluilla. Parhaat lainaehdot löytyvät aina kilpailuttamalla, eikä sitä varten tarvitse enää itse pyytää tarjouksia lukuisilta eri pankeilta, vaan verkossa on ilmaiseksi käytettävissä lainavertailuun erikoistuneita palveluita.