MAINOS

Remontoija: ikkunaremontti – Vaivaton ikkunaremontti onnistuu luotettavan tekijän kanssa

Talo

Yli 40-vuotiaan talon ikkunoiden puupokat olivat pahoin rapistuneet ja lasien väliin oli alkanut kerääntyä kosteutta. Ikkunaremontti uudisti koko talon ilmeen ja samalla ikkunoiden käytettävyys parani.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Porvoolainen perhe myi pari vuotta sitten vanhan hirsirunkoisen talonsa ja muutti hieman uudempaan, vuonna 1975 valmistuneeseen tyyliltään modernimpaan taloon. Vaikka talo oli selkeästi edellistä kotia uudempi, oli sekin jo tullut ikään, jossa sen julkisivua oli aika kunnostaa. Salaojitus oli tehty ja katto uusittu, nyt oli ikkunoiden vuoro.

Elinkaaren päässä

Talon vanhat alkuperäiset ikkunat olivat 1970-luvulle tyypilliseen tapaan kauttaaltaan puusta tehdyt. Etenkin eteläpuolen isot olohuoneen ikkunat olivat joutuneet sekä auringonpaisteen että sateiden armoille eikä niiden puitteita saanut enää huoltomaalauksella tarpeeksi hyvään kuntoon. Lämpölasien elinkaari oli selkeästi tullut tiensä päähän, koska lasien väliin oli alkanut kertyä kosteutta ja ne huurtuivat helposti.

Vanhojen ikkunoiden peseminen oli vaivalloista hapertuneiden tiivisteiden ja huonokuntoisten pokien takia. Ulkonäköseikkojen ja ikkunoiden helppohoitoisuuden lisäksi ikkunaremontin myötä toivottiin säästöä talon energialaskuun.

Kaikki sahaukset tehdään asentamossa säältä suojassa.

Yhden ikkunan vaihtamiseen menee vain tunti.

Asennus sujui sovitusti

Ikkunaremontin tekijäksi valittiin ikkunoiden vaihtamiseen erikoistunut Lämpölux. Ikkunat mitattiin ja uusien ikkunoiden asentamisajankohta sovittiin yhdessä. Ikkunat toimitettiin hieman ennen sovittua asennuspäivää ja ne nostettiin mahdollisimman lähelle taloa nostolaitteen avulla. Uudet alumiinista ja puusta valmistetut lämpöikkunat painavat melkoisesti eikä niiden kantaminen rinteessä sijaitsevaan taloon pelkällä lihasvoimalla olisi onnistunut kovin helposti.

Asennus jälkitöineen kesti vain kaksi päivää. Uusien ikkunoiden lisäksi vaihdettiin sisäpuolen listat, ulkopuolen smyygit sekä räystäspellit, joiden kaadot ja ylitys katsottiin erityisen tarkkaan. Koska tasakattoisen talon lipat ovat lyhyet tai lähes olemattomat, on räystäspeltien merkitys entistä suurempi. Myös terassin ovi vaihdettiin samalla kertaa uuteen, jotta se sopisi paremmin yhteen ikkunoiden kanssa. Kodin lattiat suojattiin etukäteen vaihtomatolla, ja työn valmistumisen jälkeen asentajat siivosivat huolellisesti jälkensä.

Ikkuna-asentamossa kulkee mukana kaikki tarvittava, joten työskentely on nopeaa.

Tyytyväiset asukkaat

Omistajat ovat tyytyväisiä ikkunoiden ulkonäköön ja viimeistelyyn sekä erityisesti asennusporukkaan. Asukkaat iloitsevat muun muassa siitä, että uusien ikkunoiden ulkopuitteet ovat kestävää alumiinia, joten huoltomaalauksia ei tarvitse tehdä. Lisäksi vedontunne on vähentynyt ja uudet lasit ovat vanhoja helppohoitoisemmat.

Talon ulkonäkö parani uusien ikkunoiden myötä.

Miksi tehdä ikkunaremontti?

  • Talon ilme uudistuu sisältä ja ulkoa.
  • Helppohoitoisuus: ei huoltomaalauksia, vähemmän pesupintoja, parempi käytettävvys.
  • Vedontunne vähenee ja äänieristys paranee.
  • Energiaa säästyy, koska lämmöneristys paranee ja suurin osa lämpöhävikistä palautuu sisälle.
  • Asumismukavuus paranee.
  • Talon arvo nousee.

Teksti ja kuvat: toimitus

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

energiatehokkaat ikkunat ikkuna ikkunan karmi ikkunan poka ikkunan vaihto ikkunanpoka ikkunanpuite ikkunaremontti


Lisää samasta aiheesta