Kuka on Remonttimestari 2023? Äänestä ja voita!

Suomelan ja RTV:n Remonttimestari 2023 -kisan äänestykseen päässeet 10 upeaa muutoskohdetta ovat tässä. Finalistien valinnan suoritti sisustussuunnittelija Anita Koponen, joka arvioi remppatöiden toteutuksia näin:

”Saimme Remonttimestari-kisaan paljon erilaisia ja erityyppisiä kohteita, joissa eri tilojen toimivuutta on toteutettu hienosti niin ulkona kuin sisäpuolella.

Useissa töissä kokonaisuutta on ajateltu hienosti alusta loppuun asti niin toimivuuden kuin värimaailman ja pintaremontin suhteen. Tärkeäähän on aina itselle mieluinen lopputulos.

Toiminnallisuutta on lisätty jo olemassa olevien rakennusten ympärille ja toteutettu vanhaan tilaan uusia toimintoja. Tällainen on erinomaista luovuutta!

Vanhojen huonekalujen kunnostamisessa on mietitty värisävyjä ja pintamateriaaleja. Käsityön taito näkyy töissä upeasti.”

Yleisöäänestys

Yleisöäänestys on käynnissä 14.9.-1.10.2023.

Tuomarin valitsema voittaja, yleisöäänestyksen voittaja sekä äänestäneiden keskuudesta valittu voittaja julkistetaan maanantaina 2. lokakuuta.

Voittajille ilmoitetaan voitosta henkilökohtaisesti sähköpostitse.

Palkinnot

Pääpalkinto on 700 euron arvoinen lahjakortti RTV-myymälään (tuomarin valinta).

Yleisön suosikkina palkitaan eniten yleisöäänestyksessä ääniä saanut remonttiprojekti 350 euron arvoisella lahjakortilla RTV-myymälään.

Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 350 euron arvoinen lahjakortti RTV-myymälään.

Lisätietoja palkinnoista: www.rtv.fi.

Kilpailuun ja arvontaan osallistujien henkilötietoja käsitellään Viestimedian tietosuojalausekkeessa kuvatulla tavalla.

Kohde 1 – Kesämaja

Mieheni rakensi meille pienen kesämajan järven rannalle. Hän käytti kaikkea vanhaa rakennusmateriaalia, mitä on jäänyt yli aiemmista rakennuskohteista. Seinätkin on tehty ylijäämä lattian laminaatista. Majan nimi oli heti selvä, Pömpeli 🙂 Ikkunat avautuvat kolmeen eri suuntaa ja siellä on kiva istuskella ja katsella järvelle tai bongata muuttolintuja ja mikä parasta siellä voi vaikka nukkua.

– Helena

Kohde 2 – Savusauna

Käyttökelvottomasta savusaunasta saimme remontoimalla tunnelmallisen saunan. Monen vuoden projekti saatiin päätökseen, minä remontoin perinteitä kunnioittaen ja vaimo suunnitteli, sekä sisusti saunan. Terassit ja palju tuo lisämukavuutta, rantaa on matkaa 30 metriä.

– Esa

Kohde 3 – Sauna ja pesuhuone

Sauna- ja pesuhuoneremontti.

– Heli

Kohde 4 – Kalliopiha

Meillä on kalliopiha, josta ei kivet puutu. Jokaisen lapion iskun alta lapio kilahti kiveen. Isommat kivet siirrettiin mönkkärillä ja jättiläiskivet saivat maata rauhassa paikoillaan. Pienemmät kivet käytin hyväksi pihan koristelussa pensaiden ja kukkapenkkien kaveriksi. Tunteja on mennyt varpujen kitkemisessä ja kivien pyörittämisessä, huoh! Halusin pihasta leikkisän satupihan kivipolkuineen ja kaikkine istutuksineen. En halunut kirjaimellisesti noudattaa mitään tiettyä lehtien istutusmallia, vaan halusin pihasta sellaisen, jossa jokainen kivi, pensas, kukat luovat satumaisen tunnelman ja jokainen on tarkoituksellisesti omalla paikallaan.

– Helena

Kohde 5 – Keittiö

70-luvun Kerrostalon keittiöremontti. Teimme täydellisen remontin asuntoomme, johon muutamme omakotitalosta. Keittiön päätyseinän pöytatason välitilaan halusimme muistoksi Saaristomereltä lempi veneilykohteemme näkymän. Kuva teetettiin omasta valokuvastamme. Led valot valaisevat ylä-että alapuolelta kaapistoa. Avohyllyllä säilytän vanhoja teepurnukoita.

– Anneli

Kohde 6 – Nuotiopaikka

Nuotiopaikan uudistus.

Meillä on piharakennuksen luona sorapiha, jolle on tehty nuotiopaikka. Alkuun sinä oli nuotio kaivonkorokerenkaista ja istuimina puupöllit. Alue toimi tarkoituksessaan, muttei ollut viihtyisä.

Meillä on piharakentamisessa isona teemana kierrätys ja itse tekeminen.

Nuotiolle ostettuun grillausteline työttömiä työllistävältä työpajalta ja tehtiin itse granny tuolien tyyppiset taittotuolit istuimiksi. Puupöllit pääsivät laskutasoiksi tuolien vierelle. Aiemmin penkkinä toimineen vanhan keinun mallilla tehtiin uusi (vanhaa ei voinut enää kunnostaa ikävä kyllä) ja sille tehtiin keinupergola nuotion läheisyyteen. Keinun taakse asennettiin pergolan seinäksi kirppispalstalta löytynyt iso ajoportin metalliristikko. Siihen kiipeämään istutettiin köynnöksiä, niin saadaan näkösuojaa naapuriin päin.

Pergolan sivulle tehtiin vanhoista tynnyreistä jämälaudalla päälystämällä isot istutusruukut ja toiselle sivulle istutettiin vanhan kaivonrenkaan kansiosan keskelle rungollinen pikkupuu.

Nuotiopaikalle kaivattiin lisää yksityisyyttä tielle päin omenapuiden jasvamista odotellessa, niin muurattiin sora-alueen reunaan matala kohopenkki, johon tulee marjapensaat aidanteeksi antamaan näkösuojaa ja yksityisyyttä. Kohopenkin yli tehtiin kulkuväyläksi kaarisilta. Sillan raaka aineet on rakennusprojektista yli jäänyttä kertopuuta ja terassilaudan pätkiä, valumuottina toimineet laudat pääsi kaidepuiksi ja vanerifirman roskalavalta saaduista ohuista suojavanereista liimattiin kaidepuut. Kaarisillan viereen isoiksi kukkaruukuiksi nostettiin pystyyn vanhat tierumpuputket jotka saatiin hakea yhdeltä maatilalta.

Alueella jo olleet nuotiopaikan virkaa tekevät kaivon korokerenkaat on ostettu kirppuspalstalta ja nuotion ympärillä olevat liuskekivet saatu naapurista, kun vaihtoivat ne piharempan yhteydessä.

Nyt nuotiopaikka alkaa olla kivan näköinen ja suojaisa pihahuone omenapuiden ja marjapensaiden katveessa.

– Mari

Kohde 7 – Senkki

Entisöin varastossa olleen senkin! Se sai uuden elämän ja uuden pirteän, mutta herttaisen valloittavan ulkoasun. Hioin senkin kauttaaltaan, kahvannupit uusien tieltä pois, tein hyllyt senkkiin koska ne olivat kadonneet aikojen saatossa. Leikkasin rimat sopivan pituisiksi, ja pieni viistoleikkaus päihin kaunista muotoa tuomaan. Rimat liimasin rakennusliimalla ja sen jälkeen alkoikin pohjamaalilla valmistelu. Senkki on sisältä tummanvihreä ja ulkoa vaaleansininen, sävyt olivat toiveena senkin tulevalta omistajalta, eli pikkuveljeltäni. Lopuksi tietty uudet vetimet paikoilleen. Lopputulos oli aivan huikea meidän perheen ja kavereideni mielestä, symppis!

– Minja

Kohde 8 – Kerrostalohuoneisto

Remontoimme 54-vuonna rakennetun kerrostalohuoneiston. En ole rakennusalan ammattilainen, vaan itseoppinut huolellinen remontoija.

Huoneistosta purettiin keittokomeron väliseinä, jolloin saatiin yhtenäinen keittiö- ja olohuone. Tiiliseinä purettiin ja sen jälkeen puretun seinän kohdalta tehtiin paljon pakkelointia ja tasoitusta sekä katossa että seinissä. Kaikista seinistä poistettiin monta kerrosta tapettia ja seinät tasoitettiin sekä maalattiin. Sähköt ja lattialistat uusittiin.

Remontin paras osuus oli se, kun laminaatin ja muovimaton alta kaivettiin esiin alkuperäinen 54- vuonna asennettu puulattia. Puulattia hiottiin ja käsiteltiin valkokuultolakalla. Lattia onkin huoneiston helmi. Asunnossa on myös alkuperäiset vaatekaapit sen ajan vetimillä varustettuna.

– Jari

Kohde 9 – Puuvarasto/kesähuone

Kohteena oli omakotitalon ulko- /puuvarasto, joka muutettiin sekä puuvarastoksi että kesähuoneeksi terasseineen. Hankala antaa täyttä kuvaa vain kahdella kuvalla, mutta lähtökohtatilanne on helppo. Lopputuloksena rakennuksen edustan terassi, jossa sauna (siirrettävä), palju, pergola, aurinkotuolit, ym. Sisällä viihtyisä kesähuone kierrätysratkaisuin toteutettuna.

Tuosta kesähuoneesta en ikävä kyllä kuvaa saanut mukaan laitettua, se kruunaa tämän rakennuksen käyttötarkoituksen.

– Pasi

Kohde 10 – Varasto

Alakerran varasto tilana olleen huoneen remontointi viihtyisäksi työ/vieras/oleskeluhuoneeksi.

Myös samassa tilassa oleva wc muuttui isommaksi wc/amme tilaksi. Itse tuli suunniteltua ja tehtyä, sähkö ja putkimiestä käytettiin heidän työhönsä liittyen.

– Rauno

1 / 10

Remonttimestari-äänestys

Uutiskirje*
Uutiskirje on ilmainen ja lähetetään kerran viikossa. Voit perua tilauksen koska tahansa.