MAINOS

Remonttitrendit 2022: puupaneelit, hybridilattiat sekä tee se itse -meininki

Sisustus

Tänäkin vuonna koteja remontoidaan ahkerasti ja edelleen usein omin voimin. Remontoinnin trendeissä toistuvat puumateriaali, lattioiden uusiminen ja kodin säilytysmahdollisuuksien parantaminen. Hybridilattiat ovat kiinnostava uusi tuttavuus.

Jaa sosiaalisessa mediassa

Monen kodin remontissa katse kiinnittyy lattian uusimiseen; lattialta edellytetään hyvää kestävyyttä ja helppohoitoisuutta arjessa. Lattiamateriaaleissa vinyylilankut ja hiilineutraalit hybridilattiat ovat yhä suositumpia. Kestävä ja pitkäikäinen lattia on myös ekologinen valinta.

Hybridilattia on monelle uusi tuttavuus, johon kannattaa tutustua lattiamateriaalia valitessa. Hybridilattia yhdistää vinyylilankun kosteudenkestävyys ja laminaatin puumaisen tunnun. Hybridilattia on hiilineutraali tuote, sillä valmistusprosessissa vapautuu vähemmän hiiltä ilmakehään kuin puu on itsessään sisältänyt. 

Seinissä ja katossa puun suosio ja luonnonmukaisuuden arvostus sisustamisessa jatkuu. Puupaneeleista erityisesti sormipaneelit sekä valmiiksi pintakäsitellyt paneelit ovat innostaneet suomalaisia remontoijia seinän tai katon materiaaleja.

Puupaneelien käytön sisustamisessa jatkunee tänänkin vuonna, sillä etenkin tottuneelle remontoijalle niiden asentaminen on helppo tapa uudistaa näkyviä pintoja ja tuoda kotiin puupintojen lämpöä.

Hybridilattia Cello Skatepark KL33 8mm 1528 2,28m²

↑Cello-hybridilattiassa yhdistyvät puupohjainen ja vedenkestävä lattianpäällyste. Kauniin ulkonäkönsä lisäksi hybridilattia on kestävä ja sietää hyvin lämpötilan muutoksia. Värit eivät haalistu. 

Säilytysratkaisuissa käytännöllisyys tärkeintä

Kodin käytännöllisyyden arvostus näkyy erilaisten säilytysratkaisujen kasvavana suosiona. Suomalaiset hankkivat koteihinsa ahkerasti komeroita, säilytyslaatikoita ja naulakoita. Lisätilan tarve näkyy myös K-ryhmän tutkimuksessa, josta ilmenee, että lisätilaa kaivattiin ensisijaisesti tavaransäilytykseen.

Myös kylpyhuonetrendeissä näkyy säilytysratkaisujen ja käytännöllisyyden tavoittelu: useimmiten saneerattavat kylpyhuoneet ovat kooltaan pieniä, mutta samalla pitäisi huomioida suihkusta roiskuva vesi ja pientavaroille tarvittava säilytystila. Niinpä saneerauskohteisiin valitaan usein suihkunurkka, ja allaslaatikostolle pyritään saamaan reilusti tilaa tavaroiden säilytystä varten.

Seinälaatoissa suurempi koko on yleistymässä, ja näyttävät tehosteyksityiskohdat tekevät paluuta.

cello click komerot

↑Komerot ja muut monipuoliset säilytysratkaisut tuovat kotiin käytännöllisyyttä ja järjestystä.

Suomalaiset remontoivat mielellään itse

Kokonaisuutena suomalaiset ovat varsin tyytyväisiä koteihinsa, mutta moni kuitenkin haaveilee kodin remontoinnista. Moni tekee remontin käytännössä itse, mutta yhä useampi olisi kiinnostunut ammattilaisten tarjoamista remontointi- ja sisustuspalveluista.

Remontointibuumi on jatkunut ja ihmiset haluavat parantaa kotejaan. Vaikka moni suomalainen haluaa tehdä remonttinsa itse ja samalla oppia uutta, yhä useampi on myös valmis käyttämään palveluita, kertoo K-Raudan ketjujohtaja Olli Pere.

– Esimerkiksi lattiat ovat käyneet kaupaksi ja pintoja on uusittu. Kodin käytännöllisyyteen halutaan panostaa joko pienillä tai isommilla remonteilla.

K-Raudan remontointitutkimuksen tuloksista ilmenee myös vahva suomalainen DIY-mentaliteetti: tehdään itse ja luotetaan omiin taitoihin – mutta ollaan valmiita kehittämään osaamista ja hakemaan apua. Yli puolet kuvaili osaavansa remontoida jonkin verran, ja olevansa valmis kokeilemaan ja opettelemaan uutta.

Nousussa on K-ryhmän tutkimuksen mukaan korjaus- ja remonttipalveluiden käyttäminen. Nyt kyselyyn vastanneista 8 prosenttia käyttää korjaus- ja remonttipalveluita, mutta tulevaisuudessa 22 prosenttia vastaajia toivoisi käyttävänsä niitä. K-ryhmän tutkimuksen mukaan remontissa kaivattiin apua erityisesti remontin ideointiin ja suunnitteluun (40 %) sekä materiaalien ja tuotteiden valintaan (39 %).

Valmiiksi käsitelty 6-sorminen mäntypaneeli löylyssä

↑Valmiiksi käsitelty kuusisorminen mäntypaneeli sopii saunaan, mutta sitä voidaan käyttää myös suihkutilan katossa, takkahuoneessa ja muissa kodin tiloissa.

Mikä tutkimus?

  • K-ryhmän Arkibarometri-tutkimus K-Kylä-asiakaspaneelissa 20.­26.9.2021, N=1 168.
  • K-Raudan remontointitutkimus Bilendi Oy:n ylläpitämässä M3 Panelissa 23.­26.7.2021, N=501.
  • Tutkimuksen kohderyhmä oli sisäremontteja itse tehneet tai kodin sisätiloihin remontointipalveluita viimeisen kahden vuoden aikana ostaneet.
  • Molemmat aineistot on painotettu vastaamaan Suomen väestöä iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan. 
  • Jutun datanostot perustuvat tammi-lokakuun 2021 kuluttaja-asiakkaiden myyntitilastoihin K-Raudan 128 myymälässä ja verkkokaupassa.

 

Vinyylilankku Cello Basket Weave Glacier KL33 8,5mm 2,141m²

↑Vinyylilankku on erinomainen vaihtoehto sekä uudis- että remonttikohteisiin: se sietää lämpöä ja kestää vettä sataprosenttisesti. Näyttävä punotun näköinen vinyylilattia on myös helppo asentaa.

Lue lisää: K-Raudan Remonttineuvonnan vastaukset useimmin kysyttyihin kysymyksiin avautuvat tästä.

Lue myös: Ensi vuoden keittiötrendit juhlistavat elämisen makua 

Kylpyhuoneen säilytysratkaisut – 7 x kaunista ja kätevää

Keittiön maalaus – näin rintamamiestalossa tehtiin täydellinen muodonmuutos

Voisit olla kiinnostunut myös näistä aiheista:

hybridilattia K-ryhmä puupaneeli remonttitrendit 2022 sormipaneeli vinyylilattia