Siirry pääsisältöön

Rintamamiestaloon sopiva hälytyslaitepaketti

Talo
Miten suojata vanhempi talo, jossa on arkisin kotona keskikokoinen koira, kunnes lapset tulevat koulusta? Vantaalaisperhe päätyi Kotihälytin-pakettiin nro 1, jota täydennettiin muutamilla lisätuotteilla.

Liiketunnistimet pidetään öisin ns. kuoritoiminnolla. Silloin hälytin hälyttää vain, jos joku tunkeutuu sisään ovista tai ikkunoista, joihin asennettiin tätä varten ilmaisimet. Alakerran vierashuoneeseen asennttiin lasirikkoilmaisin, koska sinne pääsee helposti terassilta.

Ulko-oven lukko vaihdettiin koodilla aukeavaksi, jotta perheen lapset pääsevät näppärästi koulun jälkeen sisään, vaikka avain olisikin jäänyt kotiin. Samalla hälytin kytkeytyy pois päältä.

Talon kahden ilmalämpöpumpun pistokkeisiin lisättiin pistorasiareleet. Näin pumput voi tarvittaessa etäkytkeä päälle ja pois tekstiviestillä. Kosteusvahti asennettiin keittiön tiskikoneen alle.

Videovalvontakamera kytketään päälle ainoastaan silloin kun koko perhe, myös koira, on poissa. Jos Kotihälytin hälyttää, kamera nauhoittaa automaattisesti 15 minuutin ajan. Kuva on todistuskappale poliisille ja helpottaa tunnistusta jälkikäteen. Nauhoituksen voi purkaa omalle tietokoneelle. Kamera suunnattiin niin, ettei murtautuja voi ohittaa sitä arvoesineitä etsiessään.

MAINOS
MAINOS LOPPUU

Perheen isäntä on innokas rakentaja ja remontoija, joten erillisessä autotallissa säilytetään myös mm. kalliita työkaluja. Siksi myös sinne asennettiin sekä tavalliseen että nosto-oveen ilmaisimet.

– Asennus sujui ongelmitta. Kaiken lisäksi soitto vakuutusyhtiöömme Ifiin riitti hankkimaan meille reilut turvalaitealennukset sekä talon että irtaimiston osalta palo-, vuoto- ja varkaus- ja ilkivaltaturvan maksuista, perheen isä kertoo tyytyväisenä.

Näin talo suojattiin

Kotihälytinpaketti 1 395 €
2 kpl pistorasiareleitä ilmalämpöpumpuille à 49 €
Kosteusvahti 79 €
Autotallin nosto-oven ilmaisin 49 €
Yhteensä 621 €

Lisäksi asennettiin

Lasirikkoilmaisin virtalähteellä 49 €
2 kpl Ovi-ilmaisimia à 32 € 64€
2 kpl Liikeilmaisimia à 39 € 78 €
2 kpl savuilmaisimia à 39 € 78 €
Videovalvontakamera Flash-muistilla 169 €
Koodiovilukko 399 €

MAINOS
MAINOS LOPPUU